ERZURUM Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 15:06

TEPECİK ORTAOKULUNDAN BİR BAŞARI DAHA

TEPECİK ORTAOKULUNDAN BİR BAŞARI DAHA

Erzurum’un Pasinler İlçesine bağlı Tepecik Mahallesi Ortaokulunun da katıldığı “Bu Benim Eserim Proje” Yarışması Türkiye Finali Sonuçlandı. 
Dokuzuncusu düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Ankara Final Sergisi 06-08 Mayıs tarihlerinde, Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapıldı. Tepecik Ortaokulu matematik Proje dalında Türkiye birinciliğini elde ederek Bir Başarı Daha Pasinler İlçesine kazandırdı.
06-07 Mayıs 2014 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu bahçesinde sergilenen projelerin TÜBİTAK Merkez Bilim Kurulu tarafından değerlendirilerek ilk 50 ve ikinci 50 biçiminde gruplandırıldı. Sergisi sonucunda finalist olan okulumuz Matematik projesi, Öğretmen Abdulkadir Deniz’in danışmanlığını yaptığı, Hamiyet Tahtacı ve Meral Kırtepe’nin hazırladığı "Çokgenler Kardeştir" adlı projemiz ilk 50 proje içerisinde yer alarak derece yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 proje arasından ilk 50 ve ikinci 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 32 GB’lık Tablet Bilgisayar, danışman öğretmenlerine ise plaket verildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı; “Bölge sergisinde finalist olan okulumuz projesi Türkiye genelinde 42 bin 494 proje başvurusundan, final sergisine 100 projenin finalde yarışmaya hak kazandı. İlimizi ve ilçemizi temsil eden okulumuz projesi finale kalarak ve ilk 50 proje arasına girdiğini, dereceye giren kendilerini gururlandıran öğrencileri ve danışman öğretmeni tebrik edip, bundan sonraki çalışmalarında başarılar” diledi.