GÜNDEM Haber Girişi : 27 Nisan 2016 11:45

TBBM'de Gündem BB Erzurumspor

TBBM'de Gündem BB Erzurumspor
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurumspor'un şampiyonluk coşkusunu TBMM Genel Kurulu'nda paylaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Erzurumspor yönetici ve futbolcularını kutlayarak, mavi beyazlı taraftardan övgü ile söz etti. 


YENİ BİR ERZURUM SİNERJİSİ
Mavi beyazlı ekibi 'Yeni Bir Erzurum Sinerjisi' olarak tarif eden Milletvekili Aydemir, Erzurumspor tutkusunu, 'Aklığın sembolü kar ile istiklalin motifi semanın renginde buluşan bir sevda' ifadeleriyle vurguladı.


ERZURUMSPOR BİR MARKA
Milletvekili Aydemir TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Futbol'un en yaygın, baskın ve popüler bir spor, ilgi ve dikkatleri toplayan bir alan olduğunu kaydederek, 'Şehrimizin bu sahadaki markası ise Erzurumspor. 1968 yılında kurulan, Süper Lige kadar yükselen bir marka..
Aklığın sembolü kar ile istiklalin motifi semanın renginde buluşan bir sevda.' dedi.


ERZURUMSPOR'UN İFADE ETTİĞİ MANA
Erzurumspor'un şehir için özel bir mana ifade ettiğini aktaran Milletvekili Aydemir, 'Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen, 11 Nisan 2011 yılında üçüncü lige yükselen ve Erzurumlu futbolseverlerin Erzurumspor özlem, heyecan ve umutlarına kaynaklık eden Büyükşehir Belediye Erzurumsporumuz var bugün.. Erzurumspor hüznümüzü teselli eden, futbola yönelik beklenti ve umutlarımızı yığdığımız bir takım. Yeni bir Erzurum sinerjisi.. BB Erzurumspor 2011-2012 sezonundan buyana, ısrar ve heyecanla beklediğimiz 2'inci lig hedefine ulaştı. 'diye konuştu.


TEŞEKKÜRLER SEKMEN.. TEŞEKKÜRLER DEMİRHAN.. TEŞEKKÜRLER TARAFTAR
Konuşmasında mavi beyazlı ekibin asıl hedefinin Süper Lig olduğuna işaret eden Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Beklentimiz Erzurumsporumuzun Süper Lig adresine yönelmesidir." kaydını düştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere Mavi beyazlı ekibin 3'üncü Lig 1'inci guruptaki şampiyonluğuna katkı sağlayanlara teşekkür eden Milletvekili İbrahim Aydemir, ' Başarı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in eseridir. Kulüp Başkanımız Sayın Ali Demirhan'ın ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun çabaları ve 12'inci adam olarak adlandırılan Büyük Erzurumspor taraftarlarının eseridir başarı. Hepsine medyunu Şükran olduğumuzu ifade ediyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum. 'diye konuştu.


AYDEMİR'İN DEĞERLENDİRMESİ
TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, ' Trabzon'da yaşanan üzüntü verici olayı da kastederek, 'Spor'u ayrışmanın değil kaynaşmanın, rekabetlere yoğunlaşılarak ötekileşmenin değil zihni ve bedeni ortak heyecan ve coşkularda buluşmanın ifadesi olarak görüyoruz. Öne çıkmak, fark edilmek, karşısındakini diğer görmek gibi yaygın ve baskın anlayışın karşısında, Sporu birlik ve beraberlik enerjisinin bir yarışma heyecan ve ahengi içinde kaydedilmesi olarak algılıyoruz. Spor kültürü, bize göre, seyircisi ve faaliyet vereni ile bütünleşen bir ortaklık kültürüdür. Toplumun ister ferdi ve isterse takım halinde, zihinsel ve bedensel emek yoğun sinerjisinin eğlence ve zevk alanındaki kaydıdır bir yerde spor." dedi. Aydemir Trabzon'da yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu belirterek kınadı.


TÜRKİYE SPOR VİZYONUNDA AK DAMGA
Konuşmasında Türkiye'nin sportif vizyonuna da değinen Milletvekili Aydemir, 2002 yılından bu güne ulaşan bir atılım dönemi yaşandığını bildirdi. Aydemir, ' Milli ölçekte sporu, ülke sosyo ekonomik sinerjisinin uluslar arası zemine taşınması noktasında önemli bir alan olarak kaydediyoruz. Ülkenin 2002'den bugüne sportif macerasına yönelecek dikkatler, bizim bu tespitimizin hayata geçirildiğini fark edecektir. Bugün, hemen her ilinde devasa stadyumlar ve spor salonlarının yükseldiği, sportif faaliyetler noktasında altyapı tesislerinin bulunduğu, gençlere sportif vizyon kazandıracak yatırımların yoğunlaştığı bir Türkiye var.. Avrupa Gençlik Festival ve Oyunlarının (EYOF), Dünya üniversiteler Yaz ve Kış Olimpiyatlarının, Akdeniz Oyunlarının yapıldığı, tenisten hokeye, bokstan haltere, futboldan badmintona, sporun her alanında çağdaş ve mükemmel tesislere sahip bir Türkiye var.
Olimpiyatlara hazır bir Türkiye var.. Uluslar arası çapta her türlü organizasyonu gerçekleştirebilecek güç ve imkanlar barındıran bir Türkiye var.. Bu, özellik ve ağırlıkla gençlik enerjisine, özde ise insana yapılan yatırımların sonucudur. İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir davanın eseridir." dedi.


ERUZURUM ÖZELİ VE SPOR
Sportif değerlendirmesinde Erzurum özeline dikkat çeken Milletvekili Aydemir, Mensubu bulunduğum siyasi hareketin, spora bakış, yatırım ve yorumunu en iyi biçimde tarif için Erzurum özelini tasvir etmek isterim. 2002 yılı öncesine kadar sadece çok küçük kapasiteli stadyumu bulunan, seyirci hacmi oldukça mahdut kapalı spor salonuna sahip bir Erzurum var.. Bir de sonrası..
Sporda çağdaş bir yaklaşımla, özelliklerin ön plana çıkarılıp, yatırımlarla şekillendirildiği dönem.. İnsana saygının vurgusu olan eserlerin yükseldiği dönem.. Bundan 20 yıl önce birisi, Doğu Anadolu'nun bir şehrinde Kış olimpiyatları yapılacağından söz etseydi, bu bölgeden bir ilin sportif tesisleri bakımından Dünyanın en önemli 20 ili arasına gireceğini söyleseydi, bunu afaki ve ütopik görür, ciddiyetten uzak bulurduk.. Bugün bu alanda, sportif hayallerine AK yatırımlarla ulaşmış bir Erzurum var. 600 milyon dolarlık harcama gerçekleştirilerek, Erzurum bir Dünya Kış Sporları merkezi konumuna taşıyan bir AK Yaklaşım bu.. 30 bin seyirci kapasiteli stadyumu, sayısı 20'ye ulaşan Gençlik ve Spor merkezleri, Olimpiyat Hazırlık Kampüsü, Devasa Kapalı Spor salonu, her ilçesinde çim sahalı spor alanları ve kapalı spor salonları bulunan bir Erzurum var bugün.. Buz Hokeyi, curling, biatlon'dan Kayak ve atlamaya kadar kış sporlarına ait her türlü en mükemmel ve bilgi teknolojisiyle eserleştirilmiş tesisleri bulunan bir Erzurum.. Sportif Eğitime destek için kurulmuş BESYO'ya ya sahip kılınan bir Erzurum.. Hasılı, gençlik enerjisinin yarışma ve ortaklık kültürü içinde değerlendirilebildiği bir Erzurum. 'dedi.


ERZURUMSPOR İLE İLGİLİ İKİ ÖNERİ
Değerlendirmesinin son bölümünde Erzurumspor ile ilgili olarak iki öneride bulunarak beklentilerini seslendiren Milletvekili Aydemir, kulübün Erzurum mana ve özelinde daha büyük başarılara yönelmesi adına Erzurumspor Vakfı kurulması ve taraftar derneklerinin yer alacağı bir Spor Meclisi kurulması teklifinde bulundu.


ERZURUMSPOR VAKFI VE SPOR MECLİSİ KURULMASI TEKLİFİ
Aydemir, 'Biz bu vesile ile Erzurumspor'a yönelik, mali ve manevi destek sağlayacak iki önerimizi seslendirmek istiyoruz. Bunlardan birisi Erzurumspor Vakfı kurulmasıdır. Erzurum ve il dışındaki Erzurumlu işadamlarımızın destekleyeceği bir Vakıf.Bu oluşum içinde takımımızın mali sorunlarına kısmi de olsa bir çözüm üretileceğini düşünüyoruz. Bu vakıf aynı zamanda Erzurum spor kültürünün motifi olan Erzurumspor hatırasının korunmasını da sağlayacak, taraftarlarımıza da maddi ve manevi güç kazandıracaktır. Diğer Bir önerimiz ise Erzurumspor odaklı bir Spor Meclisi'nin ihdasıdır. Böylesi bir yapılanma bugün Bursa'da şekillenmek üzeredir. Taraftar derneklerinin temsil edileceği böyle bir meclisin oluşumuyla, Erzurumspor için beyin fırtınası estirilebilecek, yine Erzurum'un ortak sportif zeka ve enerjisi doğru yönlendirilebilecektir." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.