KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 21 Eylül 2011 20:06

Tashih-i Huruf Kursu Sınav Duyurusu

Tashih-i Huruf Kursu Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, özellikle Kur’an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur’an-ı Kerim’i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla, ilinizde görevli personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için …........Eğitim Merkezinde, 6 ay süreli “Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenmesi planlanmıştır. Söz konusu kursa İlinizden (                            ) kursiyer katılacaktır.

A) KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR:

a) En az imam-hatip lisesi mezunu olmak (Hafızlık tercih sebebidir),

b) Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip/müezzin-kayyım olarak kadrolu çalışıyor olmak,

c) Adaylığı kalkmış olmak,

d)14 Kasım 2011 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak,

e) Musiki kabiliyeti olmak,

f) Kurs süresince yurtdışı, hac, umre vb. sebeplerle kursa ara verecek olmamak,

B) SINAV DUYURUSU VE SINAV KOMİSYONU:

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakat sınavına dair duyurular il müftülüklerince yapılacaktır. Her İl, mülakatın yeri, tarihi ve sınav komisyonunun tespitinde, kursiyer göndereceği eğitim merkezi ile görüşerek mutabakat sağladıktan sonra duyuruyu yapacaktır.

3 personelden oluşacak sınav komisyonu, eğitim merkezi müdürü veya görevlendireceği eğitim görevlisinin başkanlığında, il müftü yardımcısı ve 1 ilçe müftüsünden; il müftü yardımcısı olmaması durumunda üyeler ilçe müftülerinden oluşturulacaktır. Sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecektir.

Sınav safahatıyla ilgili iş ve işlemler 26 Eylül - 21 Ekim 2011 tarihleri arasında tamamlanacaktır.

C) SINAV ŞEKLİ:

Sınav komisyonları, mülakat usulüyle adayın Kur’an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musikî kabiliyetini ölçecek 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir. Boş kalan kontenjanlar eğitim merkezlerince puan sıralamasına göre yedeklerden doldurulacaktır.

D) KURSUN BAŞLAMASI

Seçimi yapılan personel için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın anılan Eğitim Merkezinde 14 Kasım 2011 tarihinde başlayacaktır.

E) DİĞER HUSUSLAR:

a) Mülakat sınavlarını yapmak üzere görev alacak komisyon başkanı ve üyeleri, yolluk ve yevmiyeleri ile sınav ücretlerini bağlı bulundukları saymanlıklardan alacaklardır.

b) Kursun ilk üç aylık dönemi sonunda ara sınav yapılacak, bu sınavda başarısız olanların kursla ilişkileri kesilecektir.

c) Eğitim Merkezleri, İl Müftülüğüyle koordineli olarak mahallinden alabilecekleri kursiyer kontenjanlarını, talep olması durumunda ve imkanlar dahilinde kadın Kur’an kursu öğreticileri için değerlendireceklerdir.

d) Kursa mahallinden katılan Kur’an kursu öğreticilerinin programları öğleden sonraları planlanacak,  ders kredisi esas

alınmak suretiyle gerektiğinde 6 aylık süre uzatılabilecektir.

e) Sınav komisyonları tashih-i huruf kursu için yeterli görülmeyip Kur’an-ı kerim hizmet içi eğitim kursuna ihtiyacı olanların isimlerini Başkanlığa bildireceklerdir.

Yukarıda belirtilen şartlara azami dikkat edilerek mülakatın yapılması ve isimlerin onaya bağlanmak üzere 31 Ekim 2011 mesai bitimine kadar aşağıdaki forma uygun doldurularak [email protected] adresine bildirilmesi hususunda gereğini rica ederim.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

NOT : Duyuru yazımız ve ekleri İl ve İlçe müftülüklerimize gönderilmiştir