KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 26 Ekim 2008 00:55

Tashih-i Huruf Kursu başvuruları başladı

Tashih-i Huruf Kursu  başvuruları başladı
Tashih-i Huruf Kursu  başvuruları İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi ve Trabzon -Akçaabat  Darıca Eğitim Merkezilerinde  başladı.
 
Buna göre;
 

İSTANBUL-PENDİK HASEKİ EĞİTİM MERKEZİ

TASHİH-İ HURUF KURSU BAŞVURUSU

 

 

           Başkanlığımızın, din hizmetlerini yürüten görevlilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur’an-ı Kerim’in manası dikkate alınarak güzel bir eda ile temsili okumayı sağlamak amacıyla, aşağıda yazılı şartları taşıyanlar arasından mülakat yoluyla seçilecek 40 görevli için İstanbul-Pendik Haseki Eğitim Merkezinde 6 ay süreli “Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenecektir.

 

           Mülakata katılabilmek için adaylarda;

 

1-    Halen Diyanet teşkilatında görevli olmak,

2-    Aday memur olmamak,

3-    En az İ.H.L mezunu olmak,

4-    Sesi güzel, musiki kabiliyeti ve konuyla ilgili yeteneği olmak(hafızlık tercih sebebidir)

5-    Tecvid ve tashih-i hurufa vakıf olmak,

6-    Askerlik görevini yapmış olmak

 

 şartları aranacaktır.

 

           Mülakata katılmak isteyenler bir dilekçe ile bağlı bulundukları müftülüğe en geç 07.11.2008 günü mesai bitimine kadar başvuracaklardır.

 

           Mülakat tarih ve saatleri mülakattan 5 gün önce, sonuçları ise mülakattan 5 gün sonra Başkanlığımızın web sitesinden duyurulacak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 

           Mülakatta başarılı olup kursa katılmaya hak kazananlara ikinci bir tebligat yapılmayacak, 15 Aralık 2008 Pazartesi günü kursa başlamak üzere İstanbul-Pendik Haseki Eğitim Merkezinde hazır bulunacaklardır
 

TRABZON-AKÇAABAT DARICA EĞİTİM MERKEZİNDE

 TASHİH-İ HURUF KURSU BAŞVURUSU

 

       Başkanlığımızca, din hizmeti veren personelimizin bilgi ve becerilerini artırmak, Kur’an-ı Kerim’in manası da dikkate alınarak güzel bir eda ile temsili okunmasını sağlamak amacıyla 2008 yılı ve müteakip yıllar içinde ilimizdeki görevli personel arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Trabzon-Akçaabat Darıca Eğitim Merkezinde “Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenecektir.

 

       İlimizden adı geçen kursa katılacak 2 görevlinin seçimi 04.11.2008 Salı günü saat 10.00’da il Müftülüğünde yapılacaktır.

 

       Seçmelere katılabilmek için;

 

1-    En az İ.H.L mezunu olmak,

2-    Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve düzgün okumak,

3-    Sesi güzel, musiki kabiliyeti ve konuyla ilgili yeteneği olmak (hafızlık tercih sebebidir),

4-    Askerlik görevini yapmış olmak.

 

      Yukarıdaki şartları taşıyan görevliler 03.11.2008 tarihine kadar bağlı bulundukları Müftülüklere başvuracak ve 04.11.2008 tarihinde de il Müftülüğünde mülakata alınacaklardır.

 

      Mülakatta başarılı olup seçilen 2 görevli ikinci bir tebligata gerek kalmadan 15 Aralık 2008 Pazartesi günü sabahı Trabzon-Akçaabat Darıca Eğitim Merkezinde kursa başlayacaklardır. Kurs sonunda başarılı olanlar mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında rehber öğretici olarak görev yapabileceklerdir.