GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ağustos 2015 11:07

Sokak hayvanlarına konforlu bakım evi

Sokak hayvanlarına konforlu bakım evi
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarına verilen hizmetin kalitesi artırıldı.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarına verilen hizmetin kalitesi artırıldı. Mevsimsel değişikliklere uygun olarak dizayn edilen Bakım Evi'nde 300 köpek ve 25 kedinin bakımı yapılıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, sokak hayvanlarının rahat ve konforu için itinalı bir bakım gerçekleştiriyor. 2015 yılı içerisinde Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen bin 246 köpek ve 79 kediye kuduz aşısı yapılırken, toplam 840 yaralı hayvana müdahale edildi. Bakım Evi'nde yer alan 137 hayvan da sahiplendirildi. Mama ve 10 bin ekmekle hayvanların sağlıklı bir şekilde beslenmesi sağlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde başıboş sokak hayvanlarının toplatılıp, barınma ve beslenme ihtiyaçları karşılandı. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bakıma muhtaç hayvanların tedavi ve bakımı gerçekleştirildi. Ayrıca hayvan severler, öğrenci kulüpleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içerisinde toplumda 
korumaya muhtaç hayvan bilincinin oluşturulması sağlandı. Hayvan Bakım Evi'nin imkânları doğrultusunda evcil hayvanlara yeni sıcak ortamlar sağlandı. Tavuk, ördek, tavşan gibi evcil hayvanların da yer aldığı bakım evinde, kanatlı ve tavşan evleri oluşturuldu.

YABAN HAYATININ 
KORUNMASI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, yaban hayatının korunmasına yönelik 2014 ve 2015 kış mevsiminde saha çalışması ve beslenme faaliyetinde de bulunuldu. Elverişsiz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerle aşırı soğuklarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yırtıcı hayvanlar için hazırlanan gıda ürünleri doğaya bırakıldı. Yaban hayatının korunmasına yönelik 2016'da kapsamlı ve çok yönlü bir çalışmanın planlaması yapılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.