SAĞLIK Haber Girişi : 01 Ağustos 2013 11:53

Şemsiye yöntemiyle kalbindeki delik kapatıldı

Şemsiye yöntemiyle kalbindeki delik kapatıldı

Erzurum’da özel bir hastanede tedavi gören Azeri hasta İlhama Guliyeva’nın (45) kalbideki delik ameliyatsız kasıktan girilerek şemsiye yöntemi uygulanarak kapatıldı. 
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, Azeri Hasta Guliyeva’nın nefes darlığı şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek, "Yapılan tetkikler sonucu tıp dilinde (Atrial septal defekt) dediğimiz kalp kulakçıkları arasında delik olduğu tespit edildi. Hastanın tedavisi için önümüzde iki seçenek vardı. Ya hasta py-pass olacaktı yada dünya’da uygulanan şemsiye yöntemiyle kasıktan girilerek delik özel bir cihazla kapatılması gerekiyordu. Durumu hastaya anlattık oda ikinci şıkkı seçti ve başarılı bir operasyonla kasıktan girerek kesmeden kalp deliği kapatıldı" dedi.
Gündoğdu, Şemsiye sisteminin py-passa göre hasta açısında pek çok avantajları olduğunu kaydederek, "Bu operasyonda hasta bir günde ayağı kalkabiliyor ve hastanın göğsünde yara ve dikiş izi oluşmuyor, bu nedenle hastanın hayat konforu açısından avantajlı oluyor" diye konuştu.