ERZURUM Haber Girişi : 08 Şubat 2016 09:07

Sekmen, ESTP yönetim kurulu ile buluştu

Sekmen, ESTP yönetim kurulu ile buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkileri en üst düzeyde tutma çalışmaları çerçevesinde Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Yönetim Kurulu'nun toplantısına katıldı.
Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz'in de katıldığı toplantıda ESTP Başkanı A.Mustafa Güvenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Duman, Raci Solmaz, M.Hanefi İspirli,Kürşat Beyler, Fahrettin İlter ve Abdulnasır Polat hazır bulundu. ESTP Başkanı Güvenli; "Erzurum hepimizin, elimizi taşın altına koymak zorundayız!" Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli başkan Sekmen'e STK'lara verdiği önemden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Erzurum'un sorunlarının dünden bugüne gelen sorunlar olmadığı gibi, kısa bir sürede çözülmesinin kolay olmadığını söyledi. 
Başkan Güvenli; "Erzurum,1826 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük gümrüklerinden birisine sahipti, çünkü burası ipekyolunun en önemli kavşaklarından biriydi. 1826 yılında başlayan Erzurum'u da içerisine alan savaş süreçlerinin olumsuz etkileri 1940'lara kadar devam etmiştir. Bu süreçler ticaret yollarının değişmesine, dolayısıyla da Erzurum'un bundan büyük oranda zarar görmesine sebep olmuştur. Ticarette kaybedilen irtifa ve kan kaybı beraberinde diğer sorunları da tetiklemiştir. Türkiye ölçeğinde ciddi gelişmeler yaşanmasına rağmen Erzurum bu gelişmelerden istenen oranlarda faydalanamamıştır." dedi. Tarihi süreçte yaşanan olumsuzluklardan örnekler veren Güvenli; Lojistik Merkez, Kara ve Hava Yolu ile ulaşım, göç sorunu, vergi indirimi teklifi, Bilim Sanat Doğa Müzesi gibi konularla ilgili ESTP olarak yaptıkları çalışmaları anlattı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e bu konularda Erzurum'un beklentilerini dile getirdi. 
Erzurum'da bir çok olumlu gelişmenin yolunun "Ticari' hareketliliğin kazanılmasından geçtiğini, bu konuda da Başkan Sekmen'in bütün gücü ile elinden geleni yapmaya çalıştığını gördüklerini hatırlatan Güvenli; sadece belediye ile değil; toplumsal bir kabulleniş ile Erzurum'da yaşanan olumsuzlukların önce yavaşlatılıp sonra artıya geçirilebileceğini vurguladı. Görev geldiği 2 yıl içerisinde büyük destek gördükleri Başkan sekmen ve ekibine teşekkür eden Başkan Güvenli; önümüzdeki süreçte de aynı anlayışla çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen; "Erzurum kalkınacak, başka yolu yok!" Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ESTP'nin davetine teşekkür ederek; toplumun en önemli etkenlerinden ve seslerinden biri olan sivil toplum kuruluşları ile göreve geldikleri günden bu yana yakın bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun Erzurum için bir şans olduğunu, aynı hedefe, anlayışa; Erzurum ortak paydası ile yaklaşan platformun çalışmalarını önemli bulduğunu hatırlatarak, ESTP Başkanı Güvenli'nin anlattıkları ile belediye çalışmalarının paralel olduğunu, altı çizilen konuların takipçisi olacaklarını belirtti. 
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.