ERZURUM Haber Girişi : 08 Ekim 2015 15:01

SEKMEN: "ERZURUM EVLERİ TURİZMDE YÜZ AKIMIZ OLACAK"

SEKMEN:
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında restorasyonu devam eden Tarihi Erzurum Evleri'nin, şehir ve ülke turizminin yüz akı olacağını ifade etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında restorasyonu devam eden Tarihi Erzurum Evleri'nin, şehir ve ülke turizminin yüz akı olacağını ifade etti. Başkan Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Kültür Yolu Projesi kapsamında Erzurum Kalesi etrafında yaptığımız birinci etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Yine ilgili bölgede yürütülen Tarihi Erzurum Evleri'nin onarım ve bakım işi hummalı bir şekilde devam ediyor. 'Tarihi ve Tescilli Konut Restorasyon Yapım İşi' çerçevesinde kale etrafında tespit edilen 21 tescilli binadan 7'sinin restorasyonuna devam ederken, 8'inin de ihalesini gerçekleştirildik. Kültür Yolu Projesi kapsamında kale çevresinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca tescil edilen binalardan restorasyonu süren 7 binanın ve ihalesi yapılan 8'inin bakım ve onarımı bir yıl içerisinde tamamlanacak. Kale çevresindeki 'Erzurum Evleri'nin orijinallerine uygun olarak restorasyonlarını tamamlandığımızda tarihi mekânlar sosyal amaçlı kullanılmak üzere Erzurumluların ve ülke turizminin hizmetine sunulacak." 
"TARİH KOKAR ERZURUM EVLERİ?"
Başkan Mehmet Sekmen, Eski Erzurum Evleri'nin her birinin buram buram tarih koktuğunu ifade etti. Komşuluk ve paylaşmanın, hoşgörü ve saygının, kültür ve sosyal hayatın bütün dokularını barındıran korunmaya muhtaç bu mekânların önemine vurgu yapan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Restorasyon çalışmalarımız büyük bir titizlikle yürütülüyor. Yaptığımız çalışmada taş ve duvarların onarımına ve ahşap bölümlere mühendislerimiz büyük bir itina gösteriyor. Binaların orijinal dokusunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Erzurum'un tarihi ve kültürel hayatını adeta simgeleyen bu özel çalışmamızda ecdadımızdan şehir tarihine miras kalan korunmaya muhtaç bu mekânların bakım ve onarımı tamamlandığında Erzurum turizmi mekânsal anlamda da büyük bir cazibe merkezi olacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.