ERZURUM Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 15:01

SEKMEN, DAĞ MAHALLESİ'NDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

SEKMEN, DAĞ MAHALLESİ'NDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gaziler, Mecidiye, Aziziye ve Dağ Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlara anlattı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gaziler, Mecidiye, Aziziye ve Dağ Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşlara anlattı. Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi ile Büyükşehir'in Daire Başkanları katıldı. Başkan Sekmen, Dağ Mahallesi'nde gerçekleştirilen 3. ve 8. etap kentsel dönüşüm çalışmasındaki hak sahipleriyle bir araya gelerek vatandaşları bilgilendirdi. Sekmen, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümle alakalı verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğini kaydetti. Sekmen, "Seçim kampanyam sürecinde 'Başkanım görüyorsunuz evlerimiz uçmak üzere? Buraları ne zaman ele alacaksınız' diyordunuz. Ben de size 'Mutlaka gündeme alacağımızı, buraları da modern bir hale getireceğimi söylemiştim' Bu konuda verdiğimiz 
Sözü tuttuk. Şimdi buraların projelerini yaptırdık. Allah nasip ederse buralarda inşaata başlayacağız. Bu güzel yerleşim yerini daha modern hale getireceğiz" dedi. Projenin detaylarını açıklayan Sekmen, "Buralara, 55, 98, 125, 134 metrekare olmak üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapacağız. Konutların altında dükkânlar da olacak. Konutların satışlarında hak sahiplerine metrekare birim fiyatı 900 lira, hak sahibi olmayanlar ve projeye dışarıdan katılanlar için de metrekare fiyatı 1200 lira olacak. Aynı zamanda buraya ticari hareketlilik kazandırmak adına bölgeye bir çarşı oluşturacağız. Hak sahiplerinden ben daire istiyorum diyene daire verilecek. Mevcut konutuna bir bedel biçilecek. 'Ben nereye taşınacağım?' diyenlere de her ay 590 lira kira yardımı yapılacak. Bu konutlar bittiği zaman buradaki bir dairenin fiyatı 250 bin lira olacak. Ben size müjdeliyorum. Onun için haklarınızı sakın başkalarına devretmeyin" diye konuştu.
EKONOMİK KOŞULLARA UYGUN KONUT İMKÂNI
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurumluların ekonomik bütçesine uygun bir inşaat politikası oluşturduğunu bildirdi. Sekmen, şöyle konuştu: "Dağ Mahallesi'nde yaptığımız kentsel dönüşümde yaklaşık 1200 hak sahibinin tamamına 36 aya kadar aylık 590 lira kira yardımında bulunacağız. Kiracı olan vatandaşlar için de bir kereye mahsus olmak üzere 590 lira taşınma ücreti ödeyeceğiz. Burada yapılan kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Herkesin hakkını vereceğiz." Yıkım çalışmalarının İmar İskân Blokları'ndan başlanarak bu yıl içerisinde yapılacağını açıklayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanıp konutların zamanında teslim edileceği müjdesini verdi. Sekmen, "Hak sahipleri arasında ev almak istemeyip de parasını almak isteyen vatandaşlara kamulaştırma ücreti en kısa sürede ödenecek. Halen sözleşmeyi imzalamamış olan hak sahipleri de en kısa zamanda Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı'nda bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi'ne başvurarak sözleşmeleri imzalayabilirler. Hak sahiplerinden projeye katılmak istemeyenler için '6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanun kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır. Kimseyi mağdur etmeden projeyi en kısa sürede tamamlayacağız" şeklinde konuştu. Sekmen, toplantıda bölgedeki hak sahiplerini tek tek dinleyerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.