EĞİTİM Haber Girişi : 17 Mayıs 2016 11:46

ŞEHİRDER'DEN KÖY OKULLARINA DİŞ FIRÇASI VE MACUNU

ŞEHİRDER'DEN KÖY OKULLARINA DİŞ FIRÇASI VE MACUNU
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) bünyesinde kurulan Şehirder Çocuk Akademisi, Yolgeçti ve Güzelova köylerini ziyaret etti.
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) bünyesinde kurulan Şehirder Çocuk Akademisi, Yolgeçti ve Güzelova köylerini ziyaret ederek okullarda ağız ve diş sağlığı konusunda sunum yapıp anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin her birine diş fırçası ve macunu hediye etti. 
ŞEHİRDER Çocuk Akademisi'nin 3-6 yaş grubu öğrencileri ve velilerinin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte akademili çocuklar köy okullarındaki çocuklarla kaynaştı. Beraber okul bahçesinde eğlenip piknik yaptılar. Sınıflarda hem öğretmenler hem akademini öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda köy okullarındaki öğrencileri bilinçlendirici sunumlar yaptılar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞEHİRDER Çocuk Akademisi Müdiresi Nurdan Efe şunları söyledi: "Şehirder Çocuk Akademisi kurulduğundan beri sosyal sorumluluk duygusuyla hareket etmiş, akademideki öğrencilere bu amaçla eğitim vermiştir. Sosyal sorumluluk gereği bu sefer ağız ve diş sağlığını gündemimize aldık. Bizim hediye ettiğimiz çam sakızı çoban armağanı bir diş fırçası yahut macunu belki bu çocukların hayatında önemli bir kırılmaya neden olacak ve yaptığımız sunumlarla birlikte ağız ve diş sağlıklarını daha da önemseyecekler. 280 adet diş fırçası ve macunu dağıttığımız bu etkinliğimize destek olan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.
Köylerimizde çocuklarımızla köylü çocukların kaynaşması, beraber piknik yapı oyunlar oynaması birbirlerini tanıması görülmeye değerdi. Ayrıca öğrencilerimiz Yolgeçti köyünün okul kütüphanesine hikâye kitapları armağan ettiler. Bu vesileyle biz yardımcı olan Güzelova İlkokul müdürü Sayın Kuddusi Kızılkaya'ya, ortaokul müdürü Mustafa Taşer'e ve Yolgeçti köyü okul müdürü Halenur Çelik ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğimiz önümüzdeki günlerde Muratgeldi ve Yeşilyayla köylerinde devam edecek."
Etiketler : şehirder
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.