EĞİTİM Haber Girişi : 22 Nisan 2018 23:25

ŞEGED'ten gerçek fedakârlık

ŞEGED'ten gerçek fedakârlık
Bir grup gönüllü öğretmen Erzurum'da sessiz sedasız onlarca şehit ve gazi çocuğuna yüreklerini açarak, onlara dost ve kardeş oluyor.
Açılımı, "Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği" olan ŞEGED, ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da takdir toplayan hizmetlere imza atıyor. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışan ŞEGED Erzurum Şubesi, kapı kapı gezerek isteyen şehit ve gazi çocuklarına eğitim desteği ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkanı sağlıyor.
Huriye Hançerli'nin dernek başkanı olduğu ŞEGED bir grup öğretmenden oluşuyor. Bu öğretmenlerden Zeynep Güven, Hatice Temel, Gülşah Bektaş, Burcu Altunok, Kübra Genç ve Derya Erol, valiliğin sağladığı imkanla  bir grup şehit ve gazi çocuğuna dersleriyle ilgili eğitim takviyesinde bulunuyor ve onları becerilerine göre çeşitli sanatsal faaliyetlere yönlendiriyor.
Geçen hafta eğitim gönüllüsü ve eğitim danışmanı Yavuz Demir'in yaptığı organizasyon bu kez de iki gönüllü grubu buluşturdu. Aralarında gazetemiz başyazarı Mehmet Şener'in de bulunduğu bu toplantıda, şehit ve gazi çocukları için hazırlanan hediyeler dağıtıldı ve sohbet toplantısı yapıldı. Bir grup gönüllü öğretmenin hiç bir maddi karşılık beklemeksizin gerçekleştirdiği bu anlamlı hizmette, amaç, şehit ve gazi çocuklarının kendilerini yalnız hissetmemeleri ve çeşitli ihtiyaçlarının giderilmesi. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın'ın yakın ilgi gösterip destek verdiği ŞEGED gönüllüleri, Erzurum genelinde onlarca şehit ve gazi ailesine ulaşarak, onlara arka planı olmayan samimi dostluk elini uzatıyor.
Etiketler : okul
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.