KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 19 Haziran 2015 11:34

SATRANÇ FEDERASYONUNDAN ERZURUM'A JEST

SATRANÇ FEDERASYONUNDAN ERZURUM'A JEST
Türkiye Satranç Federasyonu'nun Erzurum'a ilgisi artıyor.
Türkiye Satranç Federasyonu'nun Erzurum'a ilgisi artıyor. Federasyon, tarafından gönderilen 20 adet satranç takımı ve 10 tane satranç saati Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi'ne teslim edildi. Gençler ve yetişkinler iftar sonrasında satranç keyfi yaşayacak. 
Erzurum'daki satranç potansiyelini gören Satranç Federasyonu ilgisini artırdı. Federasyon Başkanı Gülkız Tülay ile Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler'in destekleriyle Erzurum'a 20 adet satranç takımı ve 10 tane satranç saati gönderildi. Satranç malzemeleri Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi'ne teslim edildi. Gençler ve yetişkinler bu satrançlarla iftar sonrası satranç keyfi yaşayacak.
Erzurum'da Akın Yayık ve Deniz İpekten gibi satranç gönüllülerinin gayretleri meyvelerini vermeye başladı. Şehirde satranca ilgi her geçen gün artarken, bu durum Satranç Federasyonu'nun da Erzurum'a olan ilgisini artırdı. Daha önce Atatürk Üniversitesi Satranç Kulübü'nün davetlisi olarak Erzurum'a gelen Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde panele katılmıştı. Türkiye Satranç Milli Takımı Baş Antrenörü Evgeny Miroshnicenko da, Simültane satranç gösteri maçları yapmak için Erzurum'a gelmişti. Şimdi de Satranç Federasyonu Erzurum'a satranç takımı ve satranç saatleri gönderdi.
SATRANÇ TAKIMLARI TEMELLİ'YE TESLİM EDİLDİ
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler'in destekleriyle Erzurum'a gönderilen 20 adet satranç takımı ve 10 adet satranç saati Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi'ne teslim edildi. Eski Satranç İl Temsilcisi Akın Yayık, yeni Satranç İl Temsilcisi Salih Yıldırım tarafından Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi Yetkilileri Öner Temelli, Yener Temelli ve Şener Temelli'ye teslim edildi. Satranç Federasyonu'nun hediye satrançlarla gençler ve yetişkinler satranç oynayacak.
İFTAR SONRASI SATRANÇ COŞKUSU
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gönderilen satranç takımlarıyla gençler ve yetişkinler iftar sonrası satranç oynayacak. Dünden itibaren 7'den 70'e vatandaşlar Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi'nde satranç keyfi yaşadı. Eski Satranç İl Temsilcisi Akın Yayık, "Federasyonumuz bize 20 tane satranç takımı ve 10 tane satranç saati gönderdi. Bu malzemeleri Temelli Kıraathanesi Kültür ve Sanat Evi'ne teslim ettik. Burada halkımız satranç oynayacak. Amaç satranca ilgiyi daha çok artırmak ve gençlerimizi satranca teşvik etmektir" dedi. Bu arada Eski il temsilcisi Akın Yayık ile yeni satranç il temsilcisi Salih Yıldırım, desteklerinden dolayı Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Yönetim Kurulu üyesi Kasım Yekeler'e teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.