ERZURUM Haber Girişi : 22 Nisan 2018 23:16

Satış seçimden sonraya mı kalıyor

Satış seçimden  sonraya mı kalıyor
Alıcı çıkmayınca çare olarak, Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarını birleştirerek yeniden ihale etmede buldular!
Palandöken
Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkmasına rağmen ne Erzurum Ilıca, ne de Erzincan şeker fabrikaları için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın istediği teklif gelmedi. Bunun üzerine kurum, her iki fabrikayı aynı pakette yeniden ihale etme kararı aldı. Ancak yeni ihalenin erken seçimden sonraya kalma ihtimali çok yüksek.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)  yaptığı duyuruda Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikasını birlikte ‘satış' yöntemiyle özelleştireceğini açıkladı. . Son teklif verme tarihi olarak 4 Mayıs 2018 belirlendi. Türkşeker'e ait 25 fabrikadan aralarında Erzurum ve Erzincan'ın da bulunduğu 14 fabrikayı satışa çıkaran ÖİB, Erzincan için teklif verme süresini 11 Nisan'dan 18 Nisan'a uzatmıştı. 16 Nisan'da yapılan özelleştirme ihalesinde ise Erzurum fabrikasına alıcı çıkmamıştı. Erzincan'a da teklif gelmediği belirtildi.
ÖYK KARARI ŞART
Şeker-İş Sendikası Avukatı Gökhan Candoğan, ÖİB'in, ihale komisyonunun böyle bir karar alamayacağını söyledi. ÖİB'in adeta sipariş usülü özelleştirme yaptığını belirten Candoğan, “ÖİB'e niçin 14 fabrika, tek tek mi satılacak ayrı ayrı mı satılacak, diye sorduk. Önce Erzincan'a teklif gelmiyor, erteliyorlar. Ardından yine teklif gelmiyor bu kez iki fabrikayı birleştirme kararı alıyorlar. Bu kararları kim veriyor? Özelleştirme İdaresi, ihale komisyonuysa bu kararları veren böyle bir yetkileri yok. Çünkü bu tür kararları ÖYK'nin alması gerekir”dedi.
Etiketler : şeker
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.