ERZURUM Haber Girişi : 30 Kasım 2015 07:55

Sanayicinin üzerindeki yük hafifletilmeli

Sanayicinin üzerindeki yük hafifletilmeli
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, sigorta ve vergilerin yüksekliğinden bahsederek, ''2016 yılında yürürlüğe girecek olan yeni asgari ücret bölgemizde işveren ve sanayicilere yüzde 40 ek maliyet getirecektir'' de
Palandöken/Erzurum
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyeleri onuruna Palandöken Sway otelde akşam yemeği verildi. Program öncesinde bir konuşma yapan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, bölge işadamlarının sorunlarını dile getirdi.
2016 yılında yeni asgari ücretin özellikle bölgedeki işadamlarının sırtına ekstradan yük olacağına dikkat çeken Ergüney, bu yükün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.
Bölgedeki işadamlarının zaten zorla ayakta durduğuna dikkat çeken Ergüney, "Sigorta ve vergilerin yüksekliğinden bahsederken, 2016 yılında yürürlüğe girecek olan asgari ücret bizim bölgemizde işveren ve sanayicileri yüzde 40 bir maliyet getirecektir. Asgari ücretten getirecek yük mutlaka ve mutlaka paylaştırılmalıdır. Sigorta ve vergiden zaten bir yük var, ikinci bir yük sırtımıza vurulduğu takdirde haliyle sanayicilerimiz zor bir durumda kalacaktır. Hükümetimizin bu gelişmeleri hesaba katarak sanayicimizin üzerindeki yükü bir miktar alacağı konusunda kanaatimiz tamdır" şeklinde konuştu.

BİZ ORTAK HARAKET EDERİZ
OSBÜK Yönetim Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu ise Erzurum'un OSB konusunda çok geri kaldığını söyledi. Antep'te ortak bir akıl olduğunu dile getiren Nabıkoğlu, "Bizim şehrimize bir devlet büyüğü geldiğinde bizler şehri yönetenler olarak bir madde üzerinde mutabakat sağlayarak yalnızca o madde üzerinde talepte bulunuruz. Gelen devlet büyüğü kime gitse belediye başkanı, STK'lar veya vali yalnızca o ortak sorunu dile getirir ve talepte bulunur. Dolayısı ile istediğimizi alırız. Başka zaman da başka bir sorunumuzu dile getiririz. Çok madde ile gündeme gelip hiçbir şey alamamaktansa tek madde talep edip onu almak daha akıllıcadır. Ancak neyi istediğinizi iyi bilmeniz, istişare etmeniz gerekir" dedi.

İŞADAMLARINA ÇAĞRIDA BULUNDU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'da yaptığı konuşmada, işadamlarına Erzurum'a yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
Tavlaşoğlu, "Sanayisi bölgede en geri kalmış iller arasında yer alıyoruz. İşadamlarımız batıya yatırım yapıyorlar. Yatırımcının ilimizde kalması konusunda yöneticilerimiz elini taşın altına koymuştur. Hükümetimizde yöneticilerimizi desteklemektedir. Şehrimiz tarım ve hayvancılıkta Türkiye'de en çok büyük ve küçükbaş hayvan barındıran ildir. Et entegre tesisimiz, tarihi ve doğal güzelliklerimizin yanında 2011kış oyunlarının sayesinde spor tesislerimiz mevcuttur. Bu potansiyellerin mutlaka işlenmesi için tüm işadamlarımızı şehrimize yatırım yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

ŞEHRİN HİZMETİNDEYİZ
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilacalı, önceliğin Erzurum olduğunu söyledi. Bu konuda ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getiren Ilıcalı, "8 yıl aradan sonra tekrar vekil oldum. Öncelikli işimiz Erzurum'u kalkındıracak potansiyeli bulmak lazım. İşte burada organize tarım ve hayvancılık, kış turizmi termal ile birleştirilip hayatiyete geçirilmeli. Alt yapı çalışmalarını inceleyip, elimizi taşın altına koyalım. Erzurum'a borcumuz var, eli boş dönmeyelim" dedi.

YOĞUN BİR KATILIM OLDU
Erzurum OSB'nin düzenlemiş olduğu yemeğe Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ÖSBÜK Yönetim Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yönetimi kurulu üyeleri Nurettin Özdemir, Adem Ceylan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Aziziye İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Kasimi, çok sayıda STK temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Program, konuşmaların ardından folklor gösterileri ve yerel sanatçıların söylediği Erzurum türküleri ile son buldu.
Etiketler : osb
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.