EĞİTİM Haber Girişi : 15 Şubat 2018 12:07

Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe açıldı

Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe açıldı
Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen “Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe” Projesi ve bu proje kapsamında oluşturulan kitap kafe, 11. Sakin kenti olarak ilan edilen Uzundere’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yilmaz, İlçe Jandarma Komutanı Halil Taşkın, Ervak Başkanı Erdal Güzel, Avrasya Artistik Kuaförler Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kemal Özerbaş, ve Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı Hanifi İspirli, Dadaşlar Geleneksel Spor Dalları ve Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Hakan Tuluk ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.
Proje Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından uygulanırken, Uzundere Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) ve Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi çeşitli katkılar sunuyor.
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından yürütülen projeye Uzundere Belediyesi yer tahsisi yaparak Uzundere ilçesindeki sosyal sorumluluk projelerine bir yenisinin daha hayata geçirilmesine katkı sunmuş oldu. Projenin ve kefenin açılış konuşmasını yapan Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan, bir sivil toplum kuruluşu olarak kırsal alandaki proje çalışmalarının sosyal içerme yönünün önemli bir bileşen oluşturduğunu ve bu çabalarının kuruldukları 2005 yılından beri aktif olarak devam ettiğini dile getirdi. Proje tamamlanıncaya kadar okur-yazar buluşması, imza günleri, ebru kursu, bisiklet turu ve fidan dikme etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetleri gençlerin ve yereldeki diğer paydaşların yararlanması için planladıklarını dile getirdi. Sakin Şehir Uzundere Kitap kafede roman, hikaye, öykü, bilim, felsefe, gençlik, edebiyat, biyografi, anı, tarih, din, siyaset, gezi, sağlık, araştırma-inceleme v.b. kategorilerde kitaplar ve bazı dergilerin yer alması söz konusu olacak. Proje tamamlandıktan sonra ise faaliyetlerin Uzundere Belediyesi’nin himayesinde devam etmesi planlanıyor.
Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy ise, sosyal belediyecilik alanında öncü bir yerel yönetim anlayışı benimsediklerini ve 15 yılı aşkın bir süreden beri altyapı, kadın girişimciliği, istihdam, tarım, turizm, çevre gibi alanlarda çok sayıda proje uyguladıklarını dile getirirken, Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe Projesinin ilçede çocuklar, gençler ve yetişkinler arasında kitap okuma alışkanlığına katkı sunacağını vurguladı.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada yer alıyor. TÜİK’e göre ise Türkiye'de kitap, ihtiyaç listesinin 235'inci sırasında yer alıyor. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken, Türkiye’de bu oran çeyrek dolar seviyelerinde kalıyor.
Etiketler : uzundere
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.