SAĞLIK Haber Girişi : 27 Şubat 2017 11:55

Sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 80 olacak

Sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 80 olacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TÜİK'in 2015 yılında yaptığı araştırmasında sağlıktaki memnuniyet oranının yüzde 72 olarak belirlendiğini, dün açıklanan 2016 rakamının 75.5'e çıktığını söyledi. Akdağ, hedeflerinin yüzde 80 olduğunu belirtti.
Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Erzurum İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına Bakan Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik katıldı. 
Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkın sağlık hizmetlerine ulaşması ve bu hizmetleri kaliteli alması için ciddi hamleler yaptıklarını söyleyen Akdağ, TÜİK'in 2015 yılında yaptığı sağlık hizmetlerinden memnuniyet araştırmasında bu oranın yüzde 72 olarak belirlendiğini, dün açıklanan 2016 rakamının ise yüzde 75.5 olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 80'e ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Olup bitenleri yakından takip ettiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ,"Bir taraftan dönüşüm programımızın yeni döneminin gereklerini yerine getirirken, öbür taraftan da bu stratejinin bütün illerimizde hayata geçmesini sağlamak icap ediyor. Ankara'da planlar yapmakla, bir takım programlar belirlemekle, sahada bunları hayata geçirmek aynı şey değil. Mutlaka ne olup bittiğini yakından takip etmek, bir taraftan sahayı beslemek, öbür taraftan sahadan beslenmek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın dönüşüm programı ile alakalı oluşturduğu aslında dünyaya da örnek teşkil eden çok önemli bir uygulaması var, sahayı yani şehirlerimizdeki çalışmaları saha koordinatörlerimizle takip ediyoruz,"dedi.
Referanduma sayılı günler kaldığını da söyleyen Bakan Akdağ,Önümüzdeki günlerde Türkiye'de yapılacak olan referandumda aslında bütün bu hızlı yürüyüşü hem devam ettirebilmek hem de bu hızlı yürüyüşü bir uzun koşuya dönüştürerek, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak hamleleri hızla atacaklarını belirtti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.