ERZURUM Haber Girişi : 07 Eylül 2020 01:12

Sağlıkçılar artık limitlerinin sonuna geldi… Hastaneler doldu taştı!

Sağlıkçılar artık limitlerinin sonuna geldi…  Hastaneler doldu taştı!
“Çok istiyorsanız hastanızın yanında refakatçı kalın”

Her gün yüzlerce pozitif vakanın çıktığı ve ölen hasta sayısının giderek arttığı her yerde olduğu gibi Erzurum’da da Koronalı hastalar için idare, hasta yakınlarından “hastanızın yanında refakatçı kalın” şeklinde isteklerde bulunmaya başladı.

Sağlıkçılar isyanda!

Ülke genelinde sayıları bir milyon yüz binden fazla olan sağlık ordusu, aylardan beri canları pahasına Korona’ya karşı amansız bir mücadele veriyor. Fakat son günlerdeki vaka sayındaki artış hem hastanelerin kapasitesini zorlamaya başladı, hem de zaten “tükenmişlik” noktasına gelen sağlık personelini büsbütün çaresiz bıraktı.

Personel sayısı çok yetersiz!

Hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolup taşarken artık ciddi biçimde de sağlık personeli sorunu yaşanmaya başladığından hastalara yetişemeyen idare, hasta yakınlarından Koronalı hastalar için refakatçı talebinde bulunmaya başladı. Buna rağmen toplumsal hayat kural tanımaz bir biçimde sürüp gidiyor. Erzurum, bölge merkezi olması nedeniyle yaklaşık 13 il’den hasta kabul ediyor. Bu da zaten istiap hakkının çok üstünde görev yapan sağlıkçıları çıldırtma noktasına getirdi.

(Yavuz DEMİR- Palandöken)

Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.