SAĞLIK Haber Girişi : 07 Ağustos 2015 15:19

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU TERÖRÜ KINADI

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU TERÖRÜ KINADI
"SAĞLIK HİZMETLERİNE YÖNELİK YAPILAN BU SALDIRILARI İNSANLIK DIŞI BULUYORUZ"
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum'da bir dizi temas ve incelemelerde bulunarak, 24 Temmuz tarihinde Tekman ilçesinde teröristler tarafından kaçırılıp bir süre sonra serbest bırakılan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerine yönelik yapılan bu saldırıları insanlık dışı buluyoruz. Dağda askerimizi şehit eden teröristi bile tedavi etmek görevimiz" dedi.
Bu sabah Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu havalimanında AK Parti Erzurum milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Valilik makamını ziyaret ederek Vali Altıparmak'tan brifing aldı. Erzurum'a bakanlığın üst düzey yöneticileri, sağlık çalışanlarıyla bir arada olmak, bölgede sunulan sağlık hizmetlerini yerinde incelemek, sorunların tespiti ve çözüm yollarını değerlendirmek amacıyla geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada terörü kınadı.
Özellikle sağlık çalışanlarına yönelik artan terör olaylarının insanlık dışı olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Sanırım 24 Temmuz 2015 tarihinde Tekman ilçemizde hamile kadını taşıyan ambulansımız teröristler tarafından durdurularak sağlık çalışanlarımız kaçırıldı. Bir süre sonra serbest bırakılan sağlık çalışanlarımızı bugün ziyaret edeceğim. Geçmiş olsun dileklerinde bulunacağım. Sağlık hizmetlerinde bu tür hadiseler insanlık dışı. Sağlık çalışanlarımız hizmet için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Biz zaman zaman dağda askerimizi şehit eden terörist bile olsa onu da tedavi etmekle görevliyiz. 15 gündür sağlık çalışanlarına yönelikte terör saldırıları arttı. Mardin'de Nusaybin'de hamile kadının taşındığı ambulansın önünü kestiler. Bu tür olaylar sağlık çalışanlarımızı tedirgin ediyor. Bu tür anlayışı insanlık dışı buluyoruz."
Valilik Makamının ardından inşaatı yeniden başlayan Sağlık Kampüsü'nde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının doğru şekilde dağılımına özen gösterildiğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu ilk defa bu sene normale göre 2 bin 500 hekim mezununun fazla geldiğini kaydederek, bundan sonraki yıllarda 4 bin daha fazla mezunun geleceğini açıkladı.

KAÇIRILAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET
Kampüs alanındaki incelemenin ardından 112 Acil Komuta Merkezini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, burada 24 Temmuz 2015 tarihinde Tekman ilçesinde hamile kadını taşırken yolları bir grup terörist tarafından kesilerek kaçırılan ve bir süre sonra serbest bırakılan 3 sağlık çalışanıyla sohbet etti.
Olayı sağlık çalışanlarının ağzından dinleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, terörle mücadelenin en üst düzeyde sürdürüldüğünü belirtti.
112 Acil Komuta Merkezinin ardından ziyaretlerini sürdüren Bakan Müezzinoğlu, gün içerisinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren, Hınıs'ta zırhlı aracın takla atması sonucu yaralanan polisleri ve Ağrı'da terör saldırısında yaralanan askerleri ziyaret edecek. Bakan Müezzinoğlu, akşam saatlerinde sağlık görevlileriyle toplantı yaptıktan sonra kentten ayrılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.