GÜNDEM Haber Girişi : 25 Haziran 2016 17:12

Sağlık Bakanı Akdağ: Rehabilitasyonun peşindeyiz

Sağlık Bakanı Akdağ: Rehabilitasyonun peşindeyiz
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi ziyarette bulunmak üzere memleketi Erzurum'a geldi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Terör örgütü tarafından harap edilen bazı mahallelerin, ilçelerin yeniden imar edilmesi, burada ekonomik hayatın canlandırılması, sosyal rehabilitasyon bütün bunların peşindeyiz. Sağlık bakanlığı olarak bize de çok iş düşüyor" dedi. 

Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, kısa bir süre önce görevine başlayan Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de hazır bulunduğu ziyarette Recep Akdağ, geçen Temmuz ayından bu yana çok ciddi bir terör mücadelesi vermek durumunda kaldıklarını bildirdi. Terörle mücadelede başarılı olduklarına dikkati çeken Akdağ, bu konuda şunları söyledi:

"Son 35 yılın terör mücadelesinde, bu son 1 yıl kadar muvaffak olunan hiçbir yıl yoktur. Yani bölücü terör örgütü evet çok zalimce cinayetler işledi. Şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Ama şükürler olsun ki devletimiz çok güçlü çıktı. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin bütün organları başabakanlığımız, ilgili bakanlıklar, silahlı kuvvetlerimiz, istihbarat teşkilatımız, emniyet güçlerimiz büyük bir muvaffakıyet örneği sergilediler. Bölücü terör örgütü istediğini yapamadı. Bundan sonrada yapamayacak. Çünkü vatandaşımız oynanan oyunu özellikle bu terörün tırmandırıldığı bütün illerde çıplaklığıyla gördü. Bizim Bakanlar Kurulu toplantılarımızda her zaman bu mesele birinci öncelikli olarak ele alınıyor. Özellikle Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantılarında daha derinlikli olarak ele alıyoruz. Bu tek başına bir güvenlik meselesi değil. Güvenliği sağlarken bir taraftan da bölgenin kalkındırılması, rehabilitasyonunun da sağlanması gerekiyor. Şehir, ilçelerin terör örgütü tarafından harap edilen bazı mahallelerin, ilçelerin yeniden imar edilmesi, burada ekonomik hayatın canlandırılması, sosyal rehabilitasyon bütün bunların peşindeyiz. Sağlık bakanlığı olarak bize de çok iş düşüyor. Bugüne kadar gerçekten çok işler yapıldı. İnşallah bunların üstüne daha güzellerini katarak yolumuza devam edeceğiz."

BAKAN AKDAĞ: GÖĞÜS AĞRISI ÇEKEN 112'Yİ ARAMALI VE AMBULANS ÇAĞIRMALI

AK Parti İl Başkanlığına geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, göğüs ağrısı çekenlerin 112'yi aramalarını ve ambulans çağırmalarını istedi. Avrupa ve Dünyanın en gelişmiş acil hasta taşıma sistemlerinden birinin Türkiye'de olduğuna dikkati çeken Akdağ, Türkiye'de hava ve kara ambulans sisteminin hiçbir ücret almadan parasız hizmet verdiğine vurgu yaptı. Vatandaşın bu açıdan büyük olanaklar elde ettiğine işaret eden Akdağ, şunları söyledi:

"Benim hususen bu hizmetlerle ilgili olarak vatandaşlarımızdan da bir talebim var. Bu kendileri ile yakından alakalı. Özellikle göğüs ağrısı çeken, göğüs ağrısı ani başlayan, şiddetli göğüs ağrısı olan herkes mutlaka 112'yi  çevirerek ambulans talep etmelidir. Görüyoruz ki genç yaşta erkekler, babalar, kadınlar içinde bu geçerli, evlerinde uzunca bir süre göğüs ağrısı çektikten sonra ambulans çağırmakta. Ancak netice itibariyle de bazen iş işten geçmiş olmaktadır. Ambulanslar şehirlerde 10 dakika içinde ulaşmaktadır. Yüzde 90'ın üzerinde çağrı 10 dakikada karşılanabiliyor. Kırsalda bunu 30 dakika düşünüyoruz. Şimdi İstanbul'da sistemi biraz daha güçlendirmemiz lazım. Önümüzdeki aylarda sistemi çok ciddi ve hızlı bir biçimde daha da güçlendireceğiz."

"AB'NİN SAMİMİ OLMASI LAZIM"

Recep Akdağ konuşmasında İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını da değerlendirdi. Başbakan Cameron'un iç siyasete Türkiye'yi karıştırdığını hatırlatan Akdağ, "Biz AB'ye demokrasi, özgürlükler, ekonomik gelişme adına girmeyi istiyoruz. Ancak AB'nin çifte standardı bırakması lazım. AB'nin samimi olması lazım. AB'nin her gün yeni bir bahane uydurmaması lazım. Türkiye'nin büyük ölçüde Müslümanlardan oluşan bir ilke olması aslında Avrupa Birliğinin Türkiye'ye karşı çıkardığı en büyük engel olarak algılanıyor" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.