ERZURUM Haber Girişi : 12 Nisan 2019 11:25

Rektör Ömer Çomaklı: Atatürk Üniversitesi, yeni nesil üniversitede de öncü rol üstlendi

Rektör Ömer Çomaklı: Atatürk Üniversitesi, yeni nesil üniversitede  de öncü rol üstlendi
62 yıllık tarihi ile devlet üniversiteleri içerisinde saygın bir yere sahip olan Atatürk Üniversitesi, çağın koşullarına ayak uydurmak ve yarışmacı kültüre uzak düşmemek için parmakla gösterilen bir mücadele örneği sergiliyor.
Muhammed Ali Özcanlı-Palandöken Gazetesi

Yüz binin üzerinde öğrencisi, iki bin civarındaki eğitimci kadrosu ve binlerce çalışanı ile yalnızca Erzurum'un ya da bölgenin değil, ülkenin en köklü yüksek öğretim kurumlarının başında gelen Atatürk Üniversitesi, kendisine çizdiği yeni yol haritasıyla hızlı bir yarışın içine girdi.

Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı ve ekibi ile başlayan bu süreç, Atatürk Üniversitesi'ni  her alanda hep daha ileriye doğru götürüyor.

Modern çağın koşulları gereği, dünyanın önde gelen üniversitelerinin uyguladığı yönetim ve eğitim modellerini teker teker hayata geçiren Atatürk Üniversitesi, kısa zamanda adından saygıyla söz ettirmeyi başardı.

Beraberinde Kurumsal İletişim Direktörü Besim Yıldırım, Basın Danışmanı Cüneyt Korkut ve basın bürosu asistanlarından Ayşe Özdemir olduğu halde gazeteniz Palandöken'i ziyaret eden rektör Çomaklı, başyazarımız Mehmet Şener'le sohbet etti.

Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel alanda çıta yükseltmeye başladığını ifade eden Çomaklı, üniversitenin modern bir kurumsal yapıya kavuştuğunu ve bu yöndeki çalışmaların her alanda yaygınlaşarak sürdüğünü söyledi.

Atatürk Üniversitesi’nin hakemli dergilerde yayımlanan makale sayısındaki artışın sevindirici bir noktaya geldiğine işaret eden Ömer Çomaklı, aynı başarının patent konusunda da elde edildiğini bildirdi.

Atatürk Üniversitesi'nin tüketen değil üreten ve ülke ekonomisine katkı sunan bir üniversite haline gelmesi için samimi bir çaba içinde olduklarını vurgulayan rektör Çomaklı, bu çaptaki bir üniversitenin çok daha büyük projelere, bilimsel başarılara ve üretime imza atması gerektiğini kaydetti.


Etiketler : rektör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.