EĞİTİM Haber Girişi : 15 Şubat 2018 11:53

Rektör Çomaklı, Araştırma Görevlileriyle bir araya geldi

Rektör Çomaklı, Araştırma Görevlileriyle bir araya geldi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite bünyesinde görev yapan araştırma görevlileriyle buluştu.
15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen toplantıda Çomaklı, göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmaları anlattı ve araştırma görevlilerinin taleplerini dinledi. 
Atatürk Üniversitesinin büyük bir aile olduğunu ve ülkesine hizmet etmek isteyen herkese tüm imkânların sağlandığını dile getirerek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Biz bu göreve başlamadan önce kendimize bir yol haritası çizmiştik. Adımlarımızı belirli bir vizyon çerçevesinde atıyoruz. Akademik ve idari anlamda planladıklarımızı birer birer uyguluyor, projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak yakın zamanda başlattığımız dönüşüm projesi ile üniversitemizin çehresini değiştirmeye başladık. Yeni nesil üniversite olma hayalinin gerçeğe dönüşmesi ve kendimize hedef olarak koyduğumuz ‘dünya üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Biz Bu Başarı Hikâyesini Sizlerle Yazacağız”
Çomaklı sözlerine şu şekilde devam etti: “Bulunduğum her platformda, en önemli sorunumuz olarak araştırma görevlisi kadrosunda yaşadığımız sıkıntıları dile getiriyorum. Şuan 500 kadro verseniz bizi ancak rahatlatır. Araştırma görevlileri olmadan eğitim olmaz. Nasıl öğrenci olmadan üniversitelerin bir anlamı kalmayacaksa, siz olmadan da eğitim ve araştırma anlamsız hale gelecektir. Bu doğrultuda sizlere uygun çalışma ortamını sağlayarak çalışmalarınızı daha verimli hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz çünkü sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz. Bu toplantılar da bizim için önemli. Çünkü biz bu başarı hikâyesini sizlerle yazacağız”
“Sizler Bizim Umudumuzsunuz”
Türkiye’nin son yıllarda araştırma geliştirmeye tarihinde hiç olmadığı kadar destek verdiğini belirten Rektör Çomaklı: “Bunu iyi değerlendirelim. Sizler bizim umudumuzsunuz. Bunu unutmayın. Bu toplantıları sık sık yapacağız. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacak, sorunlarınıza çözümler üreteceğiz. Sizi sizin kadar düşünen bir yönetim var arkanızda. Kapımız sizlere her zaman açık. Üniversitemizin başarı çıtasını yükseltmek için omuz omuza verip, basamakları beraber tırmanacağız” dedi.
Rektör Çomaklı: “Kul Hakkı Bizim İçin Referans Kaynağı”
İnsanın olduğu yerde yanlışın her zaman olabileceğini ancak önemli olanın bunu minimize etmek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı “Atatürk Üniversiteli olmak önemli bir ayrıcalık. Bizlere verilen bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. İnancımız gereği kul hakkı bizim için referans kaynağıdır. Buna riayet etmeli ve şeffaf olmalıyız. Disiplinden asla taviz vermemeliyiz. Ülkemiz ve milletimizin geleceği için çok çalışmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.
Program, araştırma görevlileriyle yapılan soru-cevap bölümüyle son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.