ERZURUM Haber Girişi : 27 Temmuz 2015 12:21

Refüjler böyle olacak

Refüjler böyle olacak
Erzurum Büyükşehir Belediyesi orta refüjlere yeşil ve ağaç konseptli özel bir tasarım uyguluyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi orta refüjlere yeşil ve ağaç konseptli özel bir tasarım uyguluyor. Özel bitki türleri kullanılarak yapılan çalışma; Erzurum-Aziziye Yolu, Stadyum Kavşağı, Olimpiyat Köprülü Kavşağı ve Dadaşkent Yolu'nda uygulanacak.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi orta refüjlere yeşil ve ağaç konseptli özel bir tasarım uyguluyor.
Özel bitki türleri kullanılarak yapılan çalışma; Erzurum-Aziziye Yolu, Stadyum Kavşağı, Olimpiyat Köprülü Kavşağı ve Dadaşkent Yolu'nda uygulanacak. Bu çalışma kapsamında orta refüjlere otomatik yağmur sulama sistemi de konulacak. Çalışma kapsamında ilgili güzergâha15 bin metre boru döşeniyor. 41 bin metrekare çim ekimi ve rulo çim döşenmesinin yapılacağı peyzaj çalışması kapsamında 228 adet Huş ağacı, 114 Mavi Ladin ağacı, 6 bin 365 Kadın Tuzluğu Çalısı ve 146 Sütun Ardıç Çalısı toprakla buluşturulacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kentsel peyzaj çalışmalarının önemine dikkati çekti. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: "Bir yılı aşkın bir süredir Balkanlar, Orta Asya ve Avrupa ülkelerine yaptığım temaslarda Avrupa kentlerindeki belediye hizmetlerini yerinde inceledim. Oradaki mevkidaşlarımla yaptığım görüşmelerde yeşil ve peyzaj üzerine uyguladıkları teknikler ve iklimsel değişiklere ilişkin şehirlere dikilen bitki türleri konusunda da fikir teatisinde bulunduk. Avrupa'da edindiğimiz gözlem, teknik ve araştırmaları, oradaki peyzaj ve tasarımları medeniyet tasavvurumuz ölçüsünde Erzurum'a uyguluyoruz"
ŞEHİR VE PEYZAJ
Başkan Mehmet Sekmen, belediye hizmetlerindeki peyzaj çalışmasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Sekmen, "Doğal ve kültürel yaşam ortamlarının koruma ve kullanım dengesinin sağlanmasında peyzaj ve kentsel estetik çalışması ile buna bağlantılı olarak yeşil ve doğanın uyumu çok önemlidir. Şehrimizde uyguladığımız peyzaj çalışmasında kentsel, kırsal ve endüstriyel düzenleme kullanılarak olası çevre sorunları da giderilmektedir. Bununla birlikte bu çalışmalarda kamu ve toplum yararını gözeterek koruma, onarım ve yenilemeyi esas alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Erzurum için Peyzaj Gelişim Stratejileri oluşturarak şehre yeni bir hüviyet kazandırmaktadır" diye konuştu.
Etiketler : yol
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.