ERZURUM Haber Girişi : 23 Ekim 2016 23:55

Rant nerde FETÖ orada!

Rant nerde FETÖ orada!
FETÖ'cü bir müdür, göz göre göre yıllarca şehrin kaderiyle oynadı. Yakutiye Belediyesi'nin elini kolunu bağlayıp bloke eden FETÖ'cü şebeke nihayet çökertildi
Belediyelerin son bir kaç yıldan beri sürdürdükleri kentsel dönüşüm programına, en büyük takoz yine FETÖ tarafından konulmuş. Hem de devlet eliyle...
Korkunç gerçek; Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Lokman Kemaloğlu'nun FETÖ soruşturması kapsamında görevinden alınmasından sonra ortaya çıktı.
Belediyelerin, tarihi kenti ortaya çıkarmak için verdikleri mücadele, bu kurul tarafından her defasında sabote edilmiş. Çünkü ilgili kurul, belediyelerin FETÖ'ye ait yerleri de kapsayan kamulaştırma çalışmalarını engellemek için ya SİT alanı ilan etmiş ya da FETÖ'ye ait bir 
binayı kamulaştırma dışında tutan bir karar almış.
Bu iddianın en somut iki örneği var. İlki Gürcükapı, ikincisi ise Narmanlı Camii'nin civarı. Her iki semtte de FETÖ'cülere ait dershane veya yurt mevcut. Belediye tarihi mekanların etrafını açmaya çalışırken karşısına hep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu çıkmış. 
Öyle ki yapılan planlar, sırf her iki semtte de FETÖ'ye ait binalar olduğu gerekçesiyle hep ters yüz edilmiş ve kamulaştırmaya bir şartla izin verilmiş: Şu bina kamulaştırma dışında tutulması kaydıyla hazırlanan plan onaylanabilir!
Çok geç kalınmış olmakla beraber devlet, bu FETÖ'cü müdürü görevinden aldı. Ancak bu gecikmenin bedeli Erzurum'a çok pahalıya mal oldu. Çünkü her iki semt ve başka yerlerde sırf bu kurumun engellemesi yüzünden, hiç bir kamulaştırma planlanan sürede ve olması gereken biçimde gerçekleşmedi.
Ömer KARATAŞ - Palandöken
Etiketler : fetö
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.