SAĞLIK Haber Girişi : 13 Haziran 2016 14:51

RAMAZANDA GIDA DENETİMLERİ HIZ KAZANDI

RAMAZANDA GIDA DENETİMLERİ HIZ KAZANDI
Erzurum'da Ramazan ayında gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler artırıldı.
Erzurum'da Ramazan ayında gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla denetimler artırıldı. 
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerine Ramazan ayı vesilesiyle hız verildi. Başta tabldot yemek üretim işletmeleri, fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işyerleri olmak üzere tüm gıda işletmelerinde denetimler artırıldı. Denetimlerde risk öncelikli olarak hazır yemekler, et-tavuk-balık, süt ürünleri ve meyve-sebze reyonlarında ürünlerin son kullanma tarihleri, etiketleri, ambalajları, bulundukları dolapların ısı derecelerinin uygun olup olmadığı ön plana alınmakta. Ekmek ve pide üretiminde ise gramaj, kullanılan un ve diğer malzemelerin kodekse uygunluğu ve hijyen kontrolü öncelikli olarak yapılmakta. Denetimlerin bir kısmına bizzat katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, tüketici sağlığı açısından, il ve ilçe müdürlerinin yıl boyunca rutin ve risk esaslı olarak planlı bir şekilde denetimlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Erzurum halkının huzur içerisinde, Ramazan ayında sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için rutin olarak yaptığımız denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. 7 gün 24 saat denetim yapıyoruz. Denetimlerimiz tüm halkımızın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla oluşturulan program dâhilinde zaten etkin bir şekilde devam etmektedir. Ancak Ramazan ayında artan talep ve gıda arzına bağlı olarak bizde denetimlerimizi arttırıyoruz. Pide ve ekmek fabrikaları, toplu tüketim yerleri, et ve süt üreten yerler, yemek şirketleri, restoranlar ve diğer toplu tüketim yerleri başta olmak üzere, tüm gıda üreten ve satan işletmelerde denetim yapıyoruz. Buralarda denetim yaparken aynı zamanda işletmelere de rehberlik yapıyoruz. İşletmeciler de aynı zamanda birer tüketici, kendi tüketmeyecekleri gıdaları başkasına arz etmemesi gerekiyor. En iyi gıda denetçisi vatandaşın kendisidir. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıklarında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurabilecekler ve ücretsiz olarak da Alo Gıda 174 Gıda Hattına ihbarda bulunabileceklerdir. Vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyoruz, onların sağlığı ve menfaatleri her şeyden önce geliyor. Halk sağlığını korumak için görev başındayız. Vatandaşlarımızın içi çok rahat olsun, tüm yıl boyunca, özellikle de ramazan ayı boyunca denetimlerimiz mesai mefhumu gözetilmeksizin devam edecek"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.