SAĞLIK Haber Girişi : 12 Ağustos 2010 03:39

Promosyonların Tamamı Çalışanların

Promosyonların Tamamı Çalışanların

Maaş promosyonlarının tamamının çalışanlara ödenmesi yönündeki Başbakanlık Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

20 Temmuz 2010’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşmede maaş promosyonunun tamamının kamu çalışanlarının hakkı olduğunu, bunun için gereğinin yapılmasını talep etmişti.

 

Aradan geçen kısa zaman içinde, gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla söz konusu Başbakanlık Genelgesi,  Resmi Gazete’de yayınlandı.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede, 20 Temmuz 2007 Tarihli ve 26588 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış bulunan 2007/21 sayılı genelgenin 4’üncü maddesinin; Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır. şeklinde değiştirildiği bildirildi.

 

Başbakanlık Genelgesi’nde ayrıca, genelgenin yayınlanmasından sonra düzenlenecek protokollerin de buna uygun olarak yapılması istendi.

  

Memur-Sen, kamu çalışanlarının maaş promosyonunun tamamını alması için ilgili bakanlar ve son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüş ve Başbakan’dan bu yönde söz almıştı.

 

Başbakan Erdoğan ise, Memur-Sen heyetiyle görüşme esnasında, söz konusu genelgenin en kısa zamanda yayınlanacağı sözünü vermişti.