KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 07 Temmuz 2015 15:44

PROF. DR. MEHMET EMİN AY, RAMAZAN GECELERİ'NE KONUK OLDU

PROF. DR. MEHMET EMİN AY, RAMAZAN GECELERİ'NE KONUK OLDU
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Ramazan Geceleri'ne konuk oldu.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Ramazan Geceleri'ne konuk oldu. Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen programda Müftü Prof. Dr. Ay, sohbetinde birlik ve beraberlik ilkesine vurgu yaptı. Ay, Ramazan ayının insanlara birbirlerini sevmeyi, kardeşliği ve hürriyeti öğreten bir mektep olduğunu söyledi. 
Ramazan ayının yoksulların ve kimsesizlerin, yetim ve öksüzlerin hatırlanıp, korunduğu bir ay olduğunu ifade eden Ay, "Ramazan, sıcacık yuvasından ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimizin derdiyle hemhal olma vaktidir. Oruçlunun iki mutlu anı vardır. Bunun biri iftar vakti diğeri ise rabbinin rızasını kazanmasıdır" dedi. Sohbetinde sahur anının da önemine vurgu yapan Ay, sahurun seher vaktinde kalkılan mutlu bir an olduğu kaydetti. Ramazan geleneklerinden biri olan iftar davetlerine icabet edilmesi gerektiğini de anımsatan Mehmet Emin Ay, "Evlerinizde misafirlerinizi ağırlayınız. Evinizdeki davetlerde çocuklarınıza da hazırlıklar konusunda imkân tanıyınız ve bu geleneği devam ettiriniz" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.