ERZURUM Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 11:14

PKK'yı övdü, 1 yıl 8 ay yedi

PKK'yı övdü, 1 yıl 8 ay yedi
Eski vekil Bayar'a hapis yolu gözüktü. Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı
Cem BAKIRCI'NIN HABERİ

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı mahkeme'de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Erzurum eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar hakkında hazırlanan gerekçeli kararda,"Yapılan konuşma PKK'yı öcücü ve teşvik edici niteliğindedir" görüşüne yer verdi.

1 YIL 8 AY HAPİS 
CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kazım Yurdalan ve Mahalle Başında yapılan mitinglerde terör örgütü PKK'nın propaganda içerikli yaptığı konuşmalar nedeniyle tutuksuz yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan eski Milletvekili Bayar'ı bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi kapsamında 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bayar'ın mitinglerde yaptığı konuşmada, "Kazandığımız bu zafer Abdullah Öcalan'ın ve ceza evinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın Kürdistan şehitlerimizin ve dağlarımızda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaşlarımızın zaferidir. Onların özgürlükleri için bir başlangıçtır" demişti.

GEREKÇELİ KARAR,
" PKK'YI ÖVÜCÜ VE 
TEŞVİK EDİCİ NİTELİĞİNDEDİR"
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Seher Akçınar Bayar hakkında hazırlanan gerekçeli kararında bölücü örgütü övücü ve teşvik edici niteliğinde suçu işlendiğine yer vererek, şu görüşlere yer verdi:
"Mahkememizin Esas, 2016/29/ - Karar: 2016/70 gerekçeli kararında, 'Kazandığımız bu zafer sayın Abdullah Öcalan'ın cezaevinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın Kürdistan şehitlerimizin ve dağlarımızda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaşlarımızın zaferidir, onların özgürlükleri için başlangıçtır."  şeklindeki ifadeler TCK'nin 302. maddesinde tanımlanan 'Devletin Birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını  Devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiilleri işlemek için kurulmuş, silahlı mücadele eden örgütün kurucusu Abdullah Öcalan'ın cezaevindeki örgüt mensuplarının övüldüğü, bu amacı gerçekleştiremeye yönelik terör eylemleri sırasında ölenleri şepit olarak nitelediği, dağlarda dolaşan silahlı terör eylemcilerini gerçekleştiren örgüt mensuplarının özgürlük nöbeti tutan kişiler olarak sıfatlandırdığı ve onlara 'yoldaşımız' diye hitap edildiği dikkate alındığında sanığın söylemlerinin kapsamında yapılan tüm fiil ve eylemleri gerçekleştirenlerin, ölenlerin örgüt kurucusu ile birlikte öven ve teşvik eden, adeta örgüt mensubu olmaya davet eden söylemlerinden dolayı böylece sanığın terör örgütünün amaç ve eylemlerini yer yer kutlayarak 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesinde tanımlanan şekilde veya övecek ya da bu yöntemlerle başvurmayı teşvik edici bölücü silahlı terör örgütü  PKK'yı övücü ve teşvik edici niteliğindedir." 

Etiketler : seher bayar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.