EĞİTİM Haber Girişi : 30 Mart 2015 23:25

Pasinler'de akademisyenlerle öğretmenler buluştu

Pasinler'de akademisyenlerle öğretmenler buluştu
Pasinler 13 Mart İlkokulu öğretmenleri ile üniversitelerden akademisyenler bir araya geldi.
Pasinler 13 Mart İlkokulu öğretmenleri ile üniversitelerden akademisyenler bir araya geldi.
Okulda eğitim kalitesinin, öğretmen motivasyonunun artırılması, genel anlamda eğitimin çıktılarının topluma faydalı öğeler olması temasıyla gerçekleştirilen çalışmanın bu ayki katılımcı akademisyenleri, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Zihinsel Engelliler Eğitimi ABD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Boynikoğlu, aynı bölümden Yrd. Doç .Dr. Muhammed Çiftçi ve Araş. Gör. Yavuz Erhan Kanpolat'tı. 
Toplumların geri kalmışlığını eğitimle doğrudan ilişkilendiren Boynikoğlu; sınıf öğretmenlerinin insanların hayatlarında kalıcı izler bıraktıklarını, bundan dolayı üniversitelerdeki akademisyenlerin plan ve programları geliştirirken bu gerçekleri göz önünde bulundurmalarını, okulları ve yıpranmaları görmeden pratiğe dökülmesinin istenmesini doğru bulmadığını belirtti. Özel eğitime ihtiyacı olduğu tespit edilen bireyi, ceza olarak gören öğretmenden verim beklenemeyeceğini sözlerine ekledi. Bir diğer önemli detayın da, kaynaştırma olarak ifade edilen öğrencinin yalnız bir öğretmenin değil, tüm okulun öğrencisi olduğunun bilinmesi ve buna uygun hareket edilmesi gerektiğidir açıklamalarında bulundu.
Kişinin önce kendisine değer vermesi gerektiğini belirten Çiftçi ise; insanların kendileriyle barışık olmalarının diğer insanlara faydalı olabilmeleri için ön şartlardan birisi olduğunu ifade etti. Meslektaşlar arasında sürtüşme yaşanmasının hoş durumlar olmadığını, kalitenin önemli olduğunu, hayat kalitesine dikkat edilmesinin yaptığımız işin de kalitesini doğrudan etkilediğini vurguladı.
Kanpolat'da, kaynaştırma kavramı üzerinde durduğu söyleşisinde, kaynaştırma diye çocuğun etiketlenmemesi gerektiğini, hatta bu kavramın mümkün olduğunca çocuğa ve sosyal ortama hissettirilmemesinin öneminden bahsetti.
Etiketler : pasinler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.