ERZURUM Haber Girişi : 27 Eylül 2020 22:57

Palandöken’de kara bulutlar

Palandöken’de kara bulutlar
Geçen kış pist vurmuştu, bu kış da Korona mı?

Geçtiğimiz kış, havalimanı pistinin hizmete açılamaması ne deneyle çok büyük bir kayıp yaşayan Palandöken’deki yatırımcılar, umutlarını bağladıkları yeni sezonu, bu sefer de Korona yüzünden kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya…

Türkiye’nin en önde gelen kayak ve kış sporları merkezi olan Palandöken, birkaç yıldan beri birbirinden farklı sorunlarla karşı mücadele veriyor. Bir dönem, yabancı basının Türkiye aleyhine terör haberleri yapması ve Erzurum’u da terör bölgesi gibi göstermesi dış turizmi bitirme noktasına gelmişti.

Sonraki yıllarda da uçak bilet fiyatlarının aşırı derecede pahalı olması sorunuyla yüz yüze gelen otel işletmecileri, verdikleri mücadeleye rağmen sonuç alamamış, bu yüzden de iç turizmde hedeflediği sayıya ulaşamamıştı.

Palandöken’in yakısını bir türlü bırakmayan engeller şimdi de Korona olarak kendini gösterdi. Salgının böyle devam etmesi halinde önümüzdeki kış mevsimi de Palandöken için hayal kırıklığı şeklinde geçebilir. Otel sahipleri şimdiden kara kara düşünmeye başladı bile…

Yavuz DEMİR - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.