HABERDE İNSAN Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 11:32

Palandöken Belediyesi Ramazan’a hazır

Palandöken Belediyesi Ramazan’a hazır
Palandöken Belediyesi Ramazan’a hazır
Ramazan ayı öncesinde Palandöken Belediyesi olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geleneksel hale getirilen iftar sofraları kurulduğunu, 49 caminin temizliğinin tamamlandığını, Ramazan denetimlerini artırıldığını ve Ramazan ayı boyunca yardımların devam ederek herkesin evinde sıcak yemeği olması için gayret sarf edeceklerini söyledi. 
Palandöken Belediyesi Yenişehir Müftü Solakzade Camisi bahçesine kuracağı iftar sofrasına gelemeyen hasta, yaşlı ve kimsesizlere ise yemek servisi yapılacak. Daha önceki yıllarda da iftar sofraları kurduklarını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu yıl da aynı geleneği sürdüreceklerini söyledi. 
Kimsesizlerin, dar gelirlilerin ve yolda kalanların, memleketine gitmeyen öğrencilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Bulutlar, “Belediyemizin imkânları doğrultusun da ilçemizde başlattığımız bir geleneği bu yılda devam ettirmek istiyoruz. Bu Ramazan ayında da günlük olarak en az 2 bin kişiye 3 veya 4 çeşit sıcak yemek vereceğiz. Ayrıca hasta, yaşlı ve kimsesizlerin evlerine yemek servisi yapılacak. Dar gelirli bin 500 aileye alışveriş çekleri dağıtılacak. İsteyen istediğini alabilecek. Ayrıca İhtiyaç sahibi ailelere belediyemizin yıl boyunca verdiği 37 bin ücretsiz ekmek yardımında ramazan boyunca artırılarak vermeye de devam edecek” dedi 
Başkan Bulutlar, "Biz Palandöken Belediyesi olarak cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bu manada yaklaşık 49 camilerimizi A’dan Z’ye temizliğini yapıyoruz. Ayrıca bu işlemi dışında belediye ekiplerimiz camilerimizin çevre temizliğini de bizzat yapıyorlar. Böylece Ramazan ayı öncesi vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kaydetti. 
İnsan sağlığı her şeyden önce geldiğini ifade eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Yaklaşan Ramazan ayı öncesi halkımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi amacıyla fırın ve pastane, kasap gibi unlu mamullerin üretildiği yerlere Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetimlerimiz belirli aralıklarla ve zamansız bir şekilde devam edecek. Aksi durumlar karışısın da gerek Palandöken Belediyemiz gerekse İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Palandöken esnafımızı sorumluluğunu yerine getireceğinden şüphem yok. Esnafımıza bol, bereketli, helal kazançlar dilerim” dedi. 
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, iftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini vurgulayarak “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinde bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. Ayrıca bir geleneği bir sonraki nesille aktarma fırsatı buluyoruz” diye konuştu 
Başkan Bulutlar, ayrıca “Ramazan ayı boyunca yoğunlaşan yardımlaşma ve dayanışmaların tüm yaşantımıza yayılmasını ve kimsenin yardım almaya ihtiyaç duymadan, muhtaç olmadan rahat bir yaşam süreceği bir dünya düzenine duyduğum özlemle, tüm hemşerilerimin ve tüm Müslümanların Ramazan Ayı’nı kutlarım” dedi. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.