SAĞLIK Haber Girişi : 26 Eylül 2013 01:14

Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Organlarıyla  3 kişiye hayat verdi

Ordu’da beyin ölümü gerçekleşen Emriye Önen’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Öner’in böbrekleri Erzurum ve Samsun’a karaciğeri ise Trabzon’a gönderildi.Ordu’nun Ulubey İlçesi Yukarıkızılen köyünde yaşayan 58 yaşındaki 6 çocuk annesi Emriye Önen, 5 gün önce rahatsızlanarak Medical Park Ordu Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere rağmen Önen’in beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aile organ bağışında bulunmak istediklerini hastane yetkililerine iletti. Ailesi tarafından Emriye Önen’in kalp, böbrekler ve karaciğeri bağışlarken, Samsun’dan Ordu’ya kalbi alacak ekibi getirecek olan helikopterin hava muhalefeti nedeniyle havalanamaması nedeniyle kalp bağışı gerçekleşemedi.

BAĞIŞLANAN ORGANLARI İLE ÜÇ KİŞİYE HAYAT OLDU

Emriye Önen’in bağışlanan böbreğinin biri Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tedavi gören hastaya, diğer böbrek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, karaciğer ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tedavi gören hastalara nakledilmek üzere Ordu’dan karayolu yolu ile gönderildi.

ORGAN KUTULARINI ÖPEREK UĞURLADILAR

Organların hastaneden çıkartılarak araçlara yerleştirilmesi esnasında aile yakınları gözyaşlarını tutamazken Emriye Önen’in eşi Şükrü Önen, kardeşi Sebahattin Akbaş, kardeşinin eşi Kadife Akbaş, çocukları ve yakınları organ kutusunu öperek uğurladılar. Nakil araçlarının arkasında da akrabaları uzun süre el salladı.