ERZURUM Haber Girişi : 19 Mayıs 2016 13:45

OLTU'DA 19 MAYIS COŞKUSU

OLTU'DA 19 MAYIS COŞKUSU
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Oltu'da kutlandı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Oltu'da kutlandı. 
Danıştay 10. Dairesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün, 19 Mayıs törenlerini sınırlayan genelgesini 3 Mart tarihinde iptal etmesi sonrası 3 yıl sonra ilk defa geniş kapsamlı kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Oltu'da da coşkuyla kutlandı.
Sabah saat 09:30'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk töreni sonrası bayramın kutlanacağı Oltu İlçe Stadyumu'na geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Kotan tarafından yapıldı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunmasının ardından, gençler de Ata'ya hep bir ağızdan 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'yla karşılık verdi.
Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen güreş ve taekwondo gösterisi ile 4x400 bayrak yarışı düzenlendi. İlçede düzenlenen sportif ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren ödüller protokol tarafından verildi.
Oltu Anadolu Lisesi bar ekibinin halk oyunları gösterisiyle birlikte kutlamalar sona erdi.
Etiketler : oltu erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.