ERZURUM Haber Girişi : 22 Haziran 2016 14:29

OLTU VE NARMAN'DA BİRLİK SOFRASI

OLTU VE NARMAN'DA BİRLİK SOFRASI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelerde 'Birlik ve beraberlik' temalı Kardeşlik Sofrası iftar programı düzenleye devam ediyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelerde 'Birlik ve beraberlik' temalı Kardeşlik Sofrası iftar programı düzenleye devam ediyor. Büyükşehir'in Oltu ve Narman'da düzenlediği birlik sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Efdal Gülcü, teşkilat yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokol üyeleriyle muhtarların katıldığı iftar programında Oltulular birlik sofrasında buluştu. Teyo Pehlivan tiplemesiyle tanınan tiyatrocu Cumhur Seval ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri Meddah, Pişekâr, Kavuklu, Hacivat ve Karagöz gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarıyla ilçe halkına unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Gösterilere özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
"ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN"
Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, "Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum, tutmuş olduğumuz oruçların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Geleneksel hale gelen Büyükşehir Belediyesi İftarımızın Oltu gününde hep birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey'in şahsında Büyükşehir Belediyemize ve emek veren bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, "İnşallah önümüzdeki günlerde bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. İlçe iftarlarımızı geleneksel hale getirerek bütün ilçelerimizde düzenliyoruz. Şimdi de Oltu'da sizlerle beraberiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in selam ve sevgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. İslam âleminde şuanda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Biz iftarımızı huzur içerisinde açarken Güneydoğu Bölgemizde askerimiz, güvenlik güçlerimiz, emniyet mensuplarımız belki de sıcak çorbalarını içemiyorlar. Hemen güneyimizdeki Suriye'de, Irak'ta ve dünyanın değişik bölgelerindeki Müslümanlar iftarlarını yapamıyorlar. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, 'Bu mübarek günler hürmetine Allah'ım mazlum Müslümanlara da yardımını esirgeme' diyerek dua ediyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.
VELİ HOCA RAMAZAN AYININ FAZİLETLERİNİ ANLATTI
"Ramazan İkliminde Müzakereler"in konuğu olan Veli Velioğlu Hoca Efendi, Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen programda, Ramazan ayının faziletlerini anlattı. Erzurum'un manevi iklimine vurgu yapan Velioğlu Hoca Efendi, "Ülkemizde Ramazan ayı manevi ruha uygun bir şekilde şehri mübarekte en güzel şekilde dolu dolu geçiyor. Erzurum 18 sahabe ve 75 bin evliyullahı barındıran büyük bir İslam kentidir. Kur'an-ı Kerim nidalarının semalara yükseldiği İslam'ın nuruyla aydınlanan şehrimizde imanlı ve irfanlı bir neslin yetişmesi en büyük hedefimizdir. Kur'an ruhun hayatıdır. Kur'an-ı Kerim'e sım sıkı sarılan, 1001 Hatim ile ona olan sevgisini tüm Dünya'ya gösteren bu aziz şehrin insanları dün olduğu gibi bugün de İslam davasına hizmet etmektedirler. Erzurumluların göğsündeki iman tarihi değiştirmiştir. Yüce Yaradan'a tam teslimiyet, Peygamber Efendimize hürmet ve kalpteki iman sevgisi ile Dadaşlar, tabyaları ve şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır" dedi.
Etiketler : oltu erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.