ERZURUM Haber Girişi : 28 Ekim 2016 10:55

Oltu taşı tespihi ve civil peyniri Yörex'te boy gösteriyor

Oltu taşı tespihi ve civil peyniri Yörex'te boy gösteriyor
Antalya'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yörex'e Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası da (ETSO) yöresel ürünleriyle katılarak stant açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda ETSO da yöresel ürünlerini fuara taşıdı.
Antalya'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yörex'e Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası da (ETSO) yöresel ürünleriyle katılarak stant açtı. 
Antalya Ticaret Borsası'nın "Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex Antalya Expo Center'de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası da yöresel ürünlerini fuara taşıdı.
Antalya'nın büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın 2 yıldır fuara katılım sağladıklarını ifade etti. Yöresel ürünlerin markalaşması adına iyi bir fuar olduğunu da belirten Özakalın, "Zengin bir ürün kataloğumuz var. Çivil peyniri, sucuk, pastırma, Oltu taşı tespihi, ihram, bakır işlemeciliği ürünlerimiz ön plana çıkıyor. Ziyaretçilerimiz el sanatlarına yoğun ilgi gösteriyor" dedi.
TOBB BAŞKANI 
HİSARCIKLIOĞLU ETB 
STANDINI ZİYARET ETTİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB)'nin desteği ile bu yıl 7.'si düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Expo Center'da açıldı.
68 ilden, 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 firmanın katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünleri olmak üzere yüzlerce yöresel ürün tanıtılıyor. 26-30 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda Erzurum'u, Erzurum Ticaret Borsası (ETB), ile yöresel ürünler satan firmalar temsil etme fırsatı yakaladı.
Açılış konuşmalarının yapıldığı törenin ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile bazı milletvekilleri fuar alanındaki stantları gezdiler.
Fuar alanında Erzurum Ticaret Borsası,(ETB), standını da, ziyaret eden, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sabah Gazetesi Baş yazarı Yavuz Donat  ve diğer protokol üyelerine, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Akgün ve Meclis Başkan Vekili Vahdettin Yıldız eşlik ettiler.
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu ise ziyaret sırasında yaptığı açıklama da,  Erzurum'un yöresel ürünler  açısından zengin bir kent olduğunu , bir çok yöresel ürünün ve ETB tarafından da  Erzurum Civil Peyniri ,Kadayıf Dolması ve Ğögermiş Peynirin 'de  coğrafi işaretli olduğuna dikkat çekti.
Başkan Hınıslıoğlu, Bu yıl YÖREX'e  Erzurum'a özgü coğrafi işaretli onlarca ürünün  katıldığını , "YÖREX'te ilgi gören stantlardan birinin de Erzurum Ticaret Borsası  standının olduğunu belirterek, YÖREX'te her yıl zengin kültürümüz ve yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu yılda yöresel ürünlerimiz  YÖREX'e katılan büyük alıcılarla iş bağlantıları sağlıyor. Amacımız geniş ürün yelpazemizi YÖREX'te geniş kitlelere tanıtmak ve ulaştırmak" dedi.

Etiketler : oltutaşı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.