SAĞLIK Haber Girişi : 16 Haziran 2015 16:13

MUŞ'TA İLK DEFA KARATİS BODYE AMELİYATI YAPILDI

MUŞ'TA İLK DEFA KARATİS BODYE AMELİYATI YAPILDI
Muş Devlet Hastanesinde, beyine giden damarlara yerleşen ve kanser riski taşıyan, hastaların hayatını tehdit eden tümör çeşidi 'karatis bodye' ameliyatı yapıldı.
Muş Devlet Hastanesinde, beyine giden damarlara yerleşen ve kanser riski taşıyan, hastaların hayatını tehdit eden tümör çeşidi 'karatis bodye' ameliyatı yapıldı. 
Muş Devlet Hastanesi bir ilke daha imza attı. Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 5 yıldır beyine giden damarların olduğu bölgede oluşan ve ölüm riski taşıyan tümör nedeniyle acı çeken Söylemez Kızmaz, Muş'ta ilk defa yapılan bir ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu. Kısa süre önce Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Opr. Dr. Mustafa Abanoz'un yaptığı ameliyatla yeniden sağlığına kavuşan 5 çocuk annesi Söylemez Kızmaz, "Beş senedir boynum ağrıyordu. Urfa'ya gidip hocamızın yanında ameliyat olacaktım, nasip oldu hocamız buraya geldi ve ameliyat oldum. Hastane ve hocamızdan çok memnunuz. Hocamıza güvenip buraya geldik ve şuan çok iyiyim" dedi.
Ameliyat için Şanlıurfa'ya gideceklerini ve doktorun Muş'a tayin olmasıyla geldiklerini ifade eden Söylemez Kızmaz'ın eşi Hakan Kızmaz, "Bitlis Adilcevaz'dan geliyoruz. Hocamız için Urfa'ya gidecektik. Hocamız buraya atandığı için gelince burada ameliyat oldu. Bu ameliyat ilk defa Muş'ta yapılıyor, çok şükür hastamız çok iyi" diye konuştu.

"MUŞ'TA ARTIK BU AMELİYATLAR YAPILACAK"
Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesinden Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanarak bir ilke imza atan Opr. Dr. Mustafa Abanoz, şunları söyledi: "Daha önce Urfa Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışıyordum. Muş Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak buraya atandım. Yıllar önce Erzurum'da çalıştığım için Erzurum'da hasta sahiplerinin yakınlarını ameliyat yapmıştım, hastamızda da aynı hastalık tespit edilince benimle irtibat kurup Urfa'ya gelmek istediler. Benim de tayinimin Muş'a çıkmasıyla buraya yönlendirdim. Burada ameliyatı gerçekleştirdik. Şuan hastamızda bir problem yok. İnşallah hastamızı kısa sürede taburcu edeceğiz."
Muş Devlet Hastanesinde 1 Ocak itibarı ile yeni yönetim olarak göreve başladıklarını kaydeden Muş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ömer Cengiz ise, "Geçen süre içinde ilk ameliyatlar giderek arttı. Şahdamarların etrafında kaynaklanan bir tümör ameliyatı Muş'ta hiç yapılmayan bir ameliyat. Mustafa hocamızın buraya gelmesi ile beraber bu ameliyatı dün gerçekleştirdik. Hastamızın durumu çok iyi. Yarın taburcu olması planlanmaktadır. Bu tür ameliyatların burada daha yaygın olacağı kanaatindeyiz" dedi.

AÇIK KALP AMELİYATLARININ YAPILDIĞI BİR MERKEZ HALİNE GELMEK İSTİYORUZ
Tüm eksiklikleri giderip kısa sürede açık kalp ameliyatlarının yapıldığı bir merkez haline gelmek istediklerini vurgulayan Cengiz, şunları söyledi: "Özellikle Yüksek İhtisas Hastanesi ile görüşmelerimiz devam etmekte, hasta arayışı içerisindeyiz. En kısa süre içerisinde Muş Devlet Hastanesinde açık kalp ameliyatlarının olduğu bir merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Muş Devlet Hastanesindeki amacımız sevk alan bir kurum haline dönüştürmek, bu konuda geçen sene 730 hasta yanıktan dolayı sevk edilmişti. Bizim şuan yanık ünitesi olarak 5 yataklı bir servis açmayı düşünüyoruz. Amacımız, Muş'ta bölgede tek olmak. Burada insanların Elazığ, Malatya, Erzurum ve Van'a gitmesini engellemek. O konuda alt yapı çalışmaları devam ediyor. Sadece bir yıkama kabini eksikliği kaldı, inşallah önümüzdeki hafta ve yanık ünitemizi 15 gün içerisinde açmayı düşünüyoruz."

"CERRAHİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇILIYOR"
Muş Devlet Hastanesinde cerrahi yoğun bakım eksikliği olduğunu ve 9 yataklı Cerrahi Yoğun Bakımı kısa sürede açmayı planladıklarını vurgulayan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: "Amacımız Muş Devlet Hastanesini sevk eden değil sevk alan bir kurum haline dönüştürmektir. Vatandaşlarımızın bu konuda mağduriyetlerini önlemektir. Göz kliniği ile ilgili göz içi enjeksiyonlar üçüncü düzey hastanelerde ödeniyor. Biz geçen hafta kurum başkanımız geldiği zaman konuyu izah ettik. Konu ile ilgili bizim alt yapımız doktorlarımız mevcut, göz içi enjeksiyonlar için bize izin verilmesini istedik. Sağolsun tevazu gösterdi, dilekçe ile başvurmamız istendi. Bu konu ile ilgili dilekçemizi gönderdik en yakın zamanda göz içi enjeksiyon hastaları başka hastanelere sevk edilmekten kurtulmuş olacaklardır." 
Etiketler : muş hastane
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.