GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ağustos 2013 12:20

Muhtarlar, o parka sağlık ocağı ve lojman yapılması için imza topladı

Muhtarlar, o parka sağlık ocağı ve lojman yapılması için imza topladı

PALANDÖKEN ilçesindeki Muhammed Lütfi Efendi Parkı’nda  yapılacak olan Aile Sağlık Merkezi ve lojman inşaatı için Mehmet Akif Ersoy ve Şehit Üsteğmen İsmail Aksu mahallesi muhtarları  vatandaşlardan sağlık merkezinin yapılması istemine dair dilekçe toplayarak Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik’ e sundular.  

Palandöken ilçesindeki Muhammed Lütfi Efendi Parkı’nda 800 metre kare alan üzerine kurulacak olan Aile Sağlık Merkezi (ASM) inşaatı için Mehmet Akif Ersoy ve Şehit Üsteğmen İsmail Aksu mahallesi muhtarları orada ikamet eden vatandaşlardan sağlık merkezinin yapılması istemine dair dilekçe toplayarak Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik’ e sundular.

 

 

 

 

Şehit Üsteğmen İsmail Aksu Mahallesi Muhtarı Sadullah Aydemir ve Mehmet Akif Ersoy mahalle Muhtarı Cihan Eryiğit, "Bizlerin yoğun talepleri üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüz, taleplerimizi dikkate alarak ihtiyaca cevap vermek amacı ile semtimizde yapılmasına karar verilen, sağlık alanı olarak ayrılmış ihalesi yapılıp yapımcı firmaya verilen bu sağlık ocağının biz emekli, emekli yakınları olarak yaşlı, düşkün, müzmin hastalıkları olan ve çocuklarımızın aşılanması ve takibi açısından çok önemli olduğundan, sağlık ocağının yapılarak hizmete sunulmasını istiyoruz" dediler.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise, "Palandöken İlçesi’nde Muhammed Lütfi Efendi Parkı’nda kuracak olduğumuz Aile Sağlık Merkezi için bazı vatandaşların tepkisine maruz kaldık. Göreve başladığım yıldan itibaren 35 sağlık merkezi yaptık ve hiç birinde yeşil alanlara el atmadık. Yaşlı nüfusun fazla olduğu bu bölgede de aile sağlık merkezi yapmak istedik. Aile Sağlık Merkezi yapacak olacağımız bu alanda toplam 13 ağaç etkileniyor. Bizde bu ağaçları yerinden söküp inşaat sahası yanında bulunan bir parka dikeceğiz. Ağaç kesme gibi bir durum söz konusu değil. Yeşil alana yönelik çevre duyarsızlığı olmayacak" dedi.