GENEL Haber Girişi : 07 Şubat 2020 13:59

MSB'den İdlib açıklaması: 'Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecektir'

MSB'den İdlib açıklaması: 'Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecektir'
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ''Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecektir. Gözlem noktalarımız görevlerine devam edecektir'' denildi.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

PENÇE OPERASYONLARI

'Pençe' operasyonları süresince, 174 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonlarda 5.5 ton amonyum nitrat, 350'den fazla mayın ve el yapımı patlayıcı madde, 83 binden fazla mühimmat ile 403 mağara / sığınak tespit edilerek imha edildi. 

BARIŞ PINARI HAREKAT BÖLGESİ

Soçi'de Rusya Federasyonu ile varılan mutabakat çerçevesinde faaliyetler devam etmektedir. Şu ana kadar unsurlarımıza yapılan 500'den fazla taciz ve saldırıya meşru müdafaa kapsamında misli ile karşılık verildi.

3 BİN 500'DEN FAZLA YASA DIŞI HUDUT OLAYINA MÜDAHALE EDİLDİ

Hudutlarda alınan etkin güvenlik tedbirleri sayesinde son bir ay içerisinde 3 bin 500'den fazla yasa dışı hudut geçiş teşebbüs olayına müdahale edildi.

RUSYA İLE BÖLGEDEKİ İLİŞKİLER

Rus unsurların karargah ve komutanı arasında iletişim, koordinasyon var. Hiçbir sıkıntı yok.

RUSYA İLE DEVRİYELERE ARA VERİLME DURUMU

Ara verilme diye bir şey yok. Hava şartları çok ağır gidiyor. Hava şartlarından dolayı erteleniyor. Şu anda devriyelerle ilgili bir sıkıntı yok."

İDLİB'DEKİ GELİŞMELER

Yapılacak her türlü saldırıya misliyle karşılık verilecektir (iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.