GÜNDEM Haber Girişi : 29 Temmuz 2016 00:54

Milletvekili Ilıcalı, demokrasi gazisini ziyaret etti

Milletvekili Ilıcalı, demokrasi gazisini ziyaret etti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, demokrasi gazisi, Atilla Yüce'yi ziyaret etti. Ilıcalı, Yüce'ye hem geçmiş olsun diledi hem de gösterdiği kahramanlıktan dolayı Yüce'yi tebrik etti.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum'da ki demokrasi nöbetlerinin ardından döndüğü Ankara'da, demokrasi gazisi Atilla Yüce'yi ziyaret etti. Ilıcalı, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde gazi olan Erzurumlu Atilla Yüce'yi Etimesgut'taki evinde ziyaret ederek, hem geçmiş olsun dileklerini iletti hemde göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı kendisini tebrik etti. Ayağından yaralanan Atilla Yüce o gece yaşananları Milletvekili Mustafa Ilıcalı'ya anlattı. Vatanımızı kimseye yedirmeyiz diyen Erzurumlı Gazi Atilla Yüce "Olayın yaşandığı gece kalkışma harekatı var dediler, TRT'yi açtık. TRT'yi ele geçirdiklerini öğrendik sonra, burada duramadık. Bunların amaçları Mısır gibi ülkemizi ele geçirmek. Allah'a binlerce kez şükürler olsun başaramadılar. Bütün millet dışarıya çıkmıştı. Etimesgut merkeze gittik. Oradan sivil araçlarla olay yerlerine doğru gittik. Meclise, Esenboğaya, Genelkurmay'ın oraya doğru." şeklinde konuştu.
"Onlar Daha Çocuk, Ne Yaptıklarını Bilmiyorlar"
İlk olarak TİKA'ya gittiklerini, yarım saat TİKA'da beklediklerini her hangi bir saldırı olmayınca oradan ayrıldıklarını belirten Yüce, "Tekrar oto yola çıktık. Bir arabayı çevirdik bizi de götürürmüsünüz diye. TİKA'dan Çankaya'ya doğru yola çıktık, amacımız Meclise gitmekti. Orada bir baktık bir tane tankı durdurmuşlar, çok öfkeliydim zaten direkt araçtan indim koşarak tankın başında duran askerin yanına gittim. Siz kimin askerisiniz ne yapmaya çalışıyorsunuz diye defalarca haykırdım. Tanka atladıktan sonra bir tane genç astsubay vardı, dedim kardeşim bakın bir gaflete düşmüş olabilirsiniz ama bak önünde bir set kurulmuş sende bizdensin yapmayın. Sonra arkadan biri geldi askerin yakasından tuttu. Abi yapma dedim o da bizim askerimiz bir gaflete düşmüş olabilirler. Çünkü Erzurumluyu bilen bilir ne askerine nede polisine kimsenin eyvallah demesine izin vermez. Bunlar daha çocuk ne yaptıklarını bilmiyorlar. Zaten diyorlardı ki bize emir geldi, gitmemiz gerekiyor diye. Bu bir darbe, darbeye gidiyorsunuz farkında değilsiniz dedim. Bizim ülkemizde vatanını, ülkesini, bayrağını sevmeyen bir sürü insan var. Biz doğru yapayım derken yanlış yapmayalım. Askerimizi de yedirmeyelim, çünkü onlar daha çocuk. " dedi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın yerini bilmediği için sorarak bulduğunu söyleyen Atilla Yüce "Orada sivil polislerimiz karşımıza çıktı. Kardeşler dedi bu ülkeyi kurtarabilecek birileri varsa oda bu millet. Şuan cayır cayır bizi öldürüyorlar, hiç acımaları yok. Sonra tam Genelkurmay Başkanlığının önünden geçiyoruz, baktık bütün askerler siperde. Yapmayın diye bağırmaya başladık. Tekbirler getirerek ilerlemeye başaldık. Sonuçta tekbir getiriyoruz. Sen yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede yaşıyorsun. İnsanın tekbire saygısı olmaz mı? Tekbir getirenlere ateş açıyorlar. Öncesinde darbeye karşı gelen sivilleri kobra gelmiş taramış, . Çok zayiat vardı. Dediler ki toplanın bir kez daha Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gidiyoruz. Bir anda kobra tekrar taramaya başladı. O arada insanlar can havliyle kendilerini korumaya çalışıyorlardı. Bende Genelkurmay Başkanlığı'nın tam karşısındaki üst geçidin altında merdivenlerin orada siper aldım, elli kişilik bir gruptuk. Birtane topun namlusu bize çevriliydi. Sabaha kadar o namlu bize çevrili kaldı ve orada bulunanları tek tek vurdular. F16 üzerimizden taciz uçuşu yaptı. Çok sayıda yaralı vardı ambulans gelemedi çünkü ambulansı da taradılar. Sivil araçlar geldi sivil araçları taradılar. Yaralıları sivil araçlar götürdü hastaneye. Biz Genelkurmay Başkanlığı'nın tam karşısındaydık bizi görüyorlardı. Tek tek avladılar bizi. Merminin biri ayağımdan girip çıktı. Biride kaval kemiğimi kırıp çıkıyor. Ben şanslıydım, bir dakika içerisinde ambulans geldi. Ve hastaneye kaldırıldım." diye konuştu.
Erzurumlu Gazi Atilla Yüce'yi, darbeye karşı kahramanca göğüs gerdiği için tebrik eden Milletvekili Ilıcalı, "Sen demokrasi kahramanısın. Bu darbeye karşı koydun çok önemli bir görev yaptın. Kahraman sivil halkımızdan birisin. Sen gerçek bir dadaşsın. Milli Mücadeleyi başlatan atalarına layık bir hareket yaptın. Polisimizle sivil halkımızla beraber darbeyi önledik. Tüm dünyaya da ders verdik. Allah'ın izniyle en kısa zamanda da iyileşeceksin. Yaptığın bu kahramanlık çok şey getirdi ülkemize. Bundan sonra bu hainler hiçbir şeye cesaret edemeyecek. Seni candan, tüm Erzurumlular adına, şahsım adına kutluyorum. Demokrasi nöbetinde bu görüntüyü Erzurum halkıyla paylaşacağım. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla paylaşacağım. Aileni, babanı tebrik ediyorum böyle bir evlat yetiştirdiği için. Biz her zaman seninle beraberiz. Siz bu vatana çok şey kazandırdınız. "dedi. Ilıcalı, en azılı düşmanın yapmadığını FETÖ'nün yaptığını belirterek "Milli iradenin hakim olduğu meclise kurşun sıktılar. Şimdi de kaçacak yer arıyorlar. Onlara en ağır cezalar verilecek. Kaçtıkları delikten yakalandı getirildiler. Onların elebaşı da getirilecek Amerika'dan. Tarihe kara leke gibi geçti ama ayna gibi parladı. 17 -25 Aralık olaylarında Cumhurbaşkanımız anlatıyordu, yok ya FETÖ'mü her şey diyorlardı. Şimdi çıktı ortaya. Her kuruma girmişler; yargıya, üniversitelere belediyelere, askeriyeye de girmiş almış eline silahı seçilmiş Cumhurbaşkanını öldürecekmiş." cümlelerinin altını çizdi.
Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.