Haber Girişi : 19 Mayıs 2018 12:28

MHP'de sürpriz olmadı...Kamil Aydın liste bir!

MHP'de sürpriz olmadı...Kamil Aydın liste bir!

MHP tam da beklendiği gibi yaptı: Kamil Aydın liste bir!

Kuşkusuz ki başka bir liste çıkmasını temenni edenler de vardı, ancak MHP yönetimi, genel beklentiye göre bir karar verdi.

Kamil Aydın, MHP Erzurum tabanının benimsediği ve bundan sonra da vekil olarak Meclis'te görmek istediği bir isimdir.

Buraya kadar her şey normal.

Soru şu:

MHP, kimi kesimlerin şiddetli eleştirisine rağmen, öncülüğünü yaptığı Cumhur İttifakı ile oyunu artırır mı, artırmaz mı?

Siyaset çığırtkanları ve kimi araştırma şirketlerine bakılacak olunursa, MHP bu ittifak yüzünden dibe vuracak!

Erzurum özeli için de açıkça söyledikleri şudur: "İster liste birde Kamil Aydın olsun, isterse bilmem kim, farketmez, MHP barajı geçemeyecektir!"

Siz ne düşünüyorsunuz bilemem, lakin az çok sokağın nabzından haberi olan biri olarak diyorum ki, hayır; MHP ne dibe çakılacak, ne de bu ittifaktan ötürü duvara toslayacak. Çünkü, Cumhur İttifakı'nın maşeri vicdanı tatmin eden bir gerekçesi var. Meseleye ideoloji penceresinden bakmayan geniş kitle, Devlet Bahçeli'nin sunduğu bu siyasi "mazereti" çoktan satın aldı ve en önemlisi de "makul" buldu.

Türkiye, içeride ve en önemlisi de dışarıda tertiplenen bin bir türlü entrika ve tehlikeyle karşı karşıyadır. Bu gerçeği görmek için siyaset bilimcisi veya dış politika uzmanı olmaya gerek yok. Baksanıza alçaklar, kurdukları tuzakları ve sahneleyeme çalıştıkları oyunları artık gizleme ihtiyacı dahi duymuyorlar.

Önceleri, "Tayyip gitsin, kim gelirse gelsin bizim için muteberdir" diyorlardı, şimdilerde ise, "Siz hala anlamadınız mı, bizim derdimiz Türkiye'nin bizzat kendisiyle. Niye bu ülke bir Suriye ya da Irak olmuyor, niye bu ülke bunca hainliğimize rağmen hala hamle üstüne hamle yapıyor? Bu yüzden hem Tayyip gitsin hem de Türkiye'de büyük bir kaos olsun" diyorlar!

Tıpkı Tayyip Bey gibi Devlet Bey de büyük resmi gördükleri için meseleyi, kimin kazanıp kimin kaybetmesi bağlamından bağımsız olarak ele alıyorlar.

Çünkü bu her hangi bir zamanda yapılacak her hangi bir seçim değil. Türkiye büyük bir yol ayrımında.

Ya kimsenin kolay kolay paçasından tutup durduramadığı bugünkü Türkiye büsbütün başını alıp gidecek, yahut da Batı'nın hayalini kurduğu gibi rutin ve durağan bir yapıya dönecek.

MHP, bugün için belki sert eleştirilerin odağındaki bir parti, ama görün bakın günün birinde tarih, Devlet Bey'in bu stratejisinden övgüyle bahsedecektir.

Yeniden Erzurum'a dönecek olursak, MHP, Kamil Hoca'yı tekrar liste bir adayı göstermekle, O'nun geçen yasama dönemindeki çalışmalarını takdir etmektedir.

Doğrusu da buydu. Kamil Hoca, Meclis'te gerek beyefendi kişiliği ile gerek üstlendiği sorumluluğun bilinciyle göz doldurur bir performans sergiledi.

Hoca, Erzurum için artık bir değer ve tecrübedir.

Etiketler : kamil aydın
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.