GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ekim 2020 17:52

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti
Eski Başbakanlar'dan Mesut Yılmaz İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, akciğer tümörüne yenik düştü. Kanser ile mücadele eden Yılmaz 23 Ocak 2019’da operasyon geçirmiş ve tümör temizlenmişti.

Mayıs 2020'de bu kez de beyin ameliyatı geçiren Yılmaz, hastanede uzun süre tedavi gördü. 72 yaşındaki Mesut Yılmaz, 2 yıl süren akciğer kanseri ve sonrasında gelişen sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti.

MESUT YILMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

6 Kasım 1947 tarihinde İstanbul'da doğan Yılmaz İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nde okuyan Yılmaz, 1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı.

1983 yılında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı olarak görev alan Yılmaz, Rize milletvekili seçildi. Bilgilendirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Yılmaz, Turgut Özal'ın hayatını kaybetmesiyle ANAP Genel Başkanlığı yaptı.

Mesut Yılmaz 1991 ve 1999 yılları arasında 3 kez başbakanlık görevinde de bulundu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastaneden de yazılı bir açıklama yapılarak, Hepinizin bildiği gibi TC. Eski Başbakanlarından sayın Ahmet Mesut Yılmaz yaklaşık 2 aydır Akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibari ile yenik düşmüş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Türk milletinin başı sağ olsun” ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN TAZİYE MESAJI

Sözcü Kalın açıklamasında "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında "Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN TAZİYE MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli mesajında "Türk siyasetinin değerli ismi eski Başbakanlarımızdan Sn. Mesut Yılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi ülkemize yaptığı önemli hizmetlerle hatırlanacak, anılacaktır. Allah rahmet eylesin, ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:"Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TAZİYE MESAJI

AK Parti Sözcüsü Çelik:"Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz"

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN MESUT YILMAZ İÇİN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Şentop: "Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz hanımefendi olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Altun:"Türkiye siyaset hayatının mümtaz simalarından, eski başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim.Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eşi Berna Hanım'a, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

İletişim Başkanı Altun:"Türkiye siyaset hayatının mümtaz simalarından, eski başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim.Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eşi Berna Hanım'a, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Bakan Kurum:"Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik.Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

BAKAN KURUM'DAN YILMAZ İÇİN TAZİYE MESAJI

Bakan Kurum:"Eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik.Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatı nedeniyle eşi Berna Yılmaz'ı telefonla aradı. Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

MESUT YILMAZ, PAZAR GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Vefat eden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz cenaze töreni detaylarını gazetecilerle paylaştı. Yılmaz, cenazenin Pazar günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacağını söyledi.

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. "İki aylık bir tedavi sürecinde bu sabah abimi kaybettik. Başımız sağ olsun. Acımız büyük. Allah bundan sonra ona huzur içinde yatmayı nasip etsin" diyen Yılmaz, cenaze töreni detaylarını da paylaştı. Yılmaz kısmetse Pazar günü saat 12.00'de korona tedbirleri içerisinde öğle namazından önce cenaze namazı kılacağız. Hepimizin bu dönemde kurallara riayet etmesi lazım. Maske takması lazım mesafeye uymamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.