KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 21 Ekim 2013 12:42

MERAKi beğenildi

MERAKi beğenildi

 2013-2014 tiyatro sezonuna Ahmet Vefik Paşa’nın Moliere’nin “Hastalık Hastası” adlı oyunundan “Meraki” adıyla Türk Tiyatrosuna uyarladığı oyun büyük ilgi gördü.  Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü ve aynı zamanda sanatçısı Levent Aras oyunun sahnelendiği hafta çok yoğun bir izleyici ilgisi gördüklerini ifade ederek tiyatro severlerden gelen talep doğrultusunda “Meraki” isimli oyunun bu hafta da yeniden sahnelendiğini belirtti.

Aras, “Biz zaten Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak seyircimize sonsuz güven duyan bir ekibiz. Bizi diğer tüm oyunlarımızda olduğu gibi Meraki’de de yalnız bırakmadılar. Meraki, tabiri caizse kıpır kıpır keyifli bir oyun. Seyircilerimiz kadar bizlerde oynarken keyif alarak sahneliyoruz. Ümit ediyorum ki bu sezon da Meraki oyunumuz sıkça sahnede kendine yer bulacaktır. Tüm Erzurumluları ve Erzurum da yaşayan tiyatro sevenleri bu mutluluğa ortak olmaya davet ediyorum. Bugün de oyunumuzu gazeteci arkadaşlarımız izledi.” dedi.

Moliere’nin Yazdığı Hastalık Hastası isimli oyundan Türkçe’ye Ahmet Vefik Paşa tarafından uyarlanan "Meraki" isimli tiyatro oyunu. Ömer Naci Topçu’nun rejisörlüğünü yaptığı oyun; hastalık hastası, cimri, aksi ve yaşlı bir babanın kızını doktorlarla evlendirerek kendisini hem daha iyi hissedebilme hem de maddi olarak para harcamama çabası içerisindeki durumundan hareketle perdeye yansıtılıyor. Oyunda bu cimri ve hastalık hastası adamın durumundan istifa ederek onu sömüren yakınları ve bazı kesimler eleştirilirken, tiyatroda kemikleşmiş tabirlere de ince dokundurmalar yapılarak izleyiciye hoşça bir vakit geçirtilme amaçlanıyor. Canlı müzikle renklendirilen oyunun süresi 1 saat 20 dakika.