SAĞLIK Haber Girişi : 06 Aralık 2010 14:32

Memurların gözü TBMM de

Memurların gözü TBMM de

2010 Yılı Toplu Görüşme Mutabakat Metni'nde yer alan hususlar TBMM'ye sevk edilen torba kanun teklifiyle yasalaşacak. Toplu görüşme primi, sözleşmelilere eş yardımı, sözleşmeli personelin maaşından alınan damga vergisinin kaldırılması ve KİT'lerdeki ek ödeme sorunun giderilmesinin yanı sıra birçok idari uygulama, torba kanun teklifinde yer alıyor.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 2010 Yılı Toplu Görüşme Mutabakat Metni’nde yer alan hususların TBMM’ye sevk edilen torba kanun teklifiyle yasalaşacak olmasından sendika olarak büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bayraktutar, TBMM’ye sevk edilen ve 2010 yılı Toplu Görüşme Mutabakat Metni’nde yer alan Toplu görüşme primi, sözleşmelilere eş yardımı, sözleşmeli personelin maaşından alınan damga vergisinin kaldırılması ve KİT’lerdeki ek ödeme sorununun giderilmesinin yanı sıra birçok idari uygulamanın yer aldığı torba kanun teklifinin kabul edilmesi halinde memurlara ve özellikle sözleşmeli memurlara yeni haklar getireceğini belirtti.

2010 Yılı Toplu Görüşmeleri’nin memurlar açısından son yılların en kazanımlı toplu görüşmeleri olduğunu hatırlatan Bayraktutar, toplu görüşme masasında mutabakat altına alınan hususların yasalaşarak hayata geçirilmesi yönünde hükümetin attığı adımları da yakından takip ettiklerini vurguladı.  Bayraktutar hükümetten ise, mutabakat altına alınan hususların bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Bayraktutar, Torba yasada yer alan ve en çok din görevlilerini mağdur eden  “hafta sonu ve tatillerde izin alınması” uygulamasının kaldırılmasının din görevlilerinin izin konusundaki mağduriyetlerini de kaldıracağını hatırlattı. Bayraktutar, teklifte, sendika üyesi kamu çalışanlarına 3 ayda bir 45 TL şeklinde toplu görüşme primi ödenmesi, sözleşmelilere ilk kez aile (çalışmayan eş) yardımı yapılması, sözleşmeli personelin maaşından alınan damga vergisinin kaldırılması ve KİT’lerdeki 1 sayılı cetvele tabi personelin ek ödeme tazminatının yüzde 100’den yüzde 200’e çıkarılmasının yanı sıra birçok idari uygulamanın yer almasının memurlar açısından son derece olumlu gelişmeler olduğunun altını çizdi.

Toplu Görüşme Masasındaki kararlı tutumlarının memura ve din görevlilerine “kazanç” olarak geri döneceğine inandıkları ifade eden Bayraktutar, “Toplu Görüşme Masasında mutabakat altına alınan ve çalışma yapılması konusunda anlaşılan maddelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.