SPOR Haber Girişi : 22 Kasım 2020 22:43

Mehmet Özdilek: Böyle oynayarak kaybetmek bizi üzdü

Mehmet Özdilek: Böyle oynayarak kaybetmek bizi üzdü
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Trabzonspor karşısında iyi oynayarak kaybetmenin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, deplasmanda 1-0 yenildikleri Trabzonspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, iyi oynayarak kaybetmenin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Tabii böyle oynayarak kaybetmek bizi üzdü. Buraya gelirken amacımız kazanmak, kazanamıyorsak da kaybetmemekti. Maça da çok ofansif kadro ile çıktık. Milli maç arasını fiziksel ve taktiksel olarak iyi geçirdiğimizi düşünüyorduk. Taktiksel anlayışta da bu maç öncesi değişime gitmiş, bunun çalışmasını yapmıştık. Maça gelince her iki takımın kazanma odaklı olacağı bir müsabakaydı. İlk 15-20 dakika dengeli giden bir oyun vardı. Hiç beklemediğimiz anda bir gol yedik. Çok da kötü bir gol yedik. Ondan sonra 70-75 dakika topa hakim olan, sahada ne yaptığını bilen, yan orta, şutu deneyen, pozisyon üreten bir Erzurumspor vardı. Oyun anlamında her şeyi yaptık, yapmadığımız topu içeri atmaktı. Bunu yapamadık. Oyuncuları tebrik ediyorum. Camiaya, kendilerine yakışan oyun anlayışı ortaya koydular. Karşılığı puan veya galibiyet olmalıydı. Bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Futbol ne kadar iyi oynarsanız sonuca yansıtmanız gereken bir oyun. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama oyun gelecek adına umut verici" dedi.

“BU SENE VAR'DAN DÖNEN 4-5'İNCİ GOLÜMÜZ"

Özdilek, VAR'dan dönen pozisyona ilişkin olarak ise, "Hakemlerle ilgili gelgitlerimiz oluyor. Hepsi de genç. Erkan hoca da genç hakem. Oyun içerisinde büyük takıma karşı oynuyoruz. Kazanma odaklı takımlara karşı oynuyoruz. Bu sene VAR’dan dönen 4 veya 5’inci golümüz. Bugünkü gol verilir mi verilmez mi kararını ben veremem. Oyuncum gol atma adına ayağını uzatıyor. Birbirine teması var. Topa rakip dokunduktan sonra hamlesi var. Saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok ama bunlar hep bize karşı yapılıyor. Bu bizi üzüyor. Hep bunlarla karşılaştığımız için zaman zaman canımız yanıyor. Kazansak da kaybetsek de savaşarak yapmaya çalışıyoruz. Bugün zaman zaman hızımızı hem Trabzonsporlu oyuncular hem de hakem kesti” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AVCI: GEÇİŞ DÖNEMİ İÇİN İYİ BİR GALİBİYET OLDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında aldıkları 1-0'lık skorun geçiş süreci için iyi bir galibiyet olduğunu söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 9. haftasında sahalarında 1-0 kazandıkları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının ardından yaptığı basın toplantısında, rakip karşısında geçiş süreci için iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "İlk yarı ve ikinci yarı farklı oyun formasyonlarında oynadık. İlk yarıda oyun aslında istediğimiz gibi başladı. Diğer sahada hem oyuna hem topa hakimdik. Sonrasında bulduğumuz gol ve Afobe, Tony ve Ekuban ile kaçırdığımız pozisyonlar var. Oyunu ilk yarı koparabilirdik" dedi.

Rakibin ise duran toptan ilk yarı etkili olduğunu ifade eden Avcı, "Sayılmayan bir golleri var. Hugo'nun çıkardığı bir pozisyon var. Onun haricinde oyun akışında pozisyon vermedik" diye konuştu.

Avcı, ikinci yarı hava şartları, pas ve savunmaya çıkarken kaybettiği topların olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Savunmayı yaparken çıkarken kaybettiğimiz toplarda sayısal olarak üstümüze geldiler. Maçın olumlu, olumsuz tarafı var. Olumlu tarafı takım savunmasını daha doğru yaptık, beraber hareket ettik, merkezi kapadık ama bireysel olarak da bazen yumrukla, kafayla sektirmek rakibe pozisyon vermeyi sağladı. 5 haftadır kazanamayan, her maç gol yiyen takım, bugün itibariyle gol yemeden buna direnç gösterdi, maçı kazandı. Geçiş dönemi için iyi bir galibiyet oldu."

Çok eksiklerinin bulunduğunu belirten Avcı, "Bununla ilgili adım adım çalışacağız. Maç kazanmak biraz da bize öz güven getirecek. Öz güven getirince çalışmanın karşılığını daha net alacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.