Haber Girişi : 20 Nisan 2018 07:00

MEB'in ifadesiyle işte Erzurum'un 'nitelikli' okulları

MEB'in ifadesiyle işte Erzurum'un 'nitelikli' okulları

Bazı ilçelerde şehit cenazeleri için yapılan törenlerde sivri akıllının biri çıkıp, kaymakamın, belediye başkanının, askerlik şubesi başkanının, savcı ve hakimin, sıradan halktan ayrılması ve kendilerini "çok özel" hissetmelerini sağlamak için cenaze namazı safında durdukları yere "protokole aittir" diye yazar!

Militer devlet geleneğinden kalma bu gayri insani uygulama, esasında hala devletin içinde genel kabul gören bir anlayıştır! Taşrada örneğine çok rastlanır, misal; makam şoförü kapıyı açmadan arka koltuktan inmeyen müdürler, muhtarla aynı masada oturmayı kendine zul addeden yargı insanları, seçimde elini eteğini öptüğü seçmene sonradan yüz vermeyen yarı Firavun tipli başkanlar...

Türk milleti olarak bu tiranlara alışığız!

Onlar iktidar erkini putlaşmış nefislerini tatmin için kullanırken zannederler ki millet bir şeyin farkında değil...

Oysa yanılıyorlar; millet, o çakma Firavunların hiç birini ciddiye almaz, ama rol icabı ciddiye alıyormuş gibi yapar!

Şehrimizde de bolca bulunan o çakma Firavunlar, iktidardan düştüklerinde sudan çıkmış balığa dönerler. Düşünün ki apoletleri söküldüğü gün havaalanında çantasını alacak adam bulamazlar. Yine de buna rağmen ilk fırsatta tekrar iktidar olduklarında yarı tanrıcılık oynarlar!

Lafı çok uzattık...

Esasında konumuz, aramızda dolaşan bu arızalı tipler değildi. Konumuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın mealen, "Ülke genelinde benim binlerce okulum var, ama ben devlet olarak diyorum ki benim bu binlerce okulumdan çok azı adam gibidir, geri kalanı işe yaramaz beş para etmez okullardır. Siz veli olarak çocuğunuzu bu çok az işe yarayan okula göndermiyor da öbürlerine veriyorsanız baştan kabul ediyorsunuz ki benim çocuğumdan hiç bir halt olmaz!" dediği meseledir!

Malum; "nitelikli okullar" kapsamında Erzurum'da iki tarihi lisemiz saf dışı kalmıştı!

Erzurum Lisesi ile Nene Hatun Kız Lisesi

Biz de merak edip araştırdık, peki Erzurum'da "nitelikli okul" kapsamına giren okullar var mı?

Şaşırdık. Öyle zannediyorduk ki, Erzurum bütünüyle yarış dışında bırakıldı!

Meğerse Ankara'dan gelen heyet lütfetmiş Erzurum'dan da bazı liseleri "nitelikli okul" kapsamına almış! Sağ olsunlar, isteselerdi onu da yapmazlardı. Siz zannediyor musunuz ki biri çıkıp itiraz ederdi!

Kızılay Erzurum Şubesi'nin kendi öz parasıyla dağda yaptırdığı otel cebren ve hile ile elinden gasp edildi; adı bir yığın spekülasyona karışmış bir adama peşkeş çekildiği halde bir yetkili çıkıp da "Hey burası dağ başımı, siz burayı çobansız köy mü zannettiniz?"diye soramadı!

Soramazlardı; çünkü onlar varlık sebeplerini şehirden değil, adlarını listeye yazan iradeden alıyorlardı ve bu yüzden de hiçbirinin "Erzurum" diye bir dertleri asla olmadı.

Nasılsa Erzurum halkı Tayyip Bey'e güveniyor, inanıyor ve O'nun yolundan gidiyordu. Biliyorlardı ki bu halk böyle olduğu sürece, biz bu halka her türlü zulmü  etsek her halükarda yine önde seçiliriz.

Aksini ispat çok zor; zira, 40-50 yıldan beri aynı hareket tekrarlanıp duruyor!

Gelelim "nitelikli okullarımıza"

Liste şöyle:

İbrahim Hakkı Fen Lisesi

Necmettin Karaduman Fen Lisesi

Oltu Fen Lisesi

Aziziye Yavuz Selim Lisesi

Nurettin Topçu Lisesi

(Yeni kuruluyor) Raylı Sistemler (Ilıca) Lisesi

Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi

Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi

Merkez Anadolu Lisesi

Yakutiye İmam Hatip Lisesi

Çat Yolundaki İmam Hatip Lisesi

Şehit Hasan Yıkılmaz Kız İmam Hatip Lisesi

Peşinen şunu söyleyelim ki: Bu liselerimizin hiç biri kayrılmış okullar değildir, hepsi de kendi alanında önemli başarılara imza atmış okullarımızdır.

Meselemiz de bu değil zaten. Demiyoruz ki adı anılan bu liseler "nitelikli okul" olmayı hak etmediler. Hayır, dediğimiz şudur: Erzurum Lisesi ile Nene Hatun Kız Lisesi'ne haksızlık edildi.

Vali Bey'in epey mücadele ettiğini biliyoruz, ama neylersiniz ki gücü yetmedi. Ankara'da meseleye sahip çıkan bir vekil olmayınca Vali'nin mücadelesi de bir yere kadar...

Hani Erzurumlu o teyze demişti ya, " Anam sahapsız memleket, Erzurum'a Ağustos'ta da kar yağar"

Doğru, öyle de oldu hep...

Lakin 24 Haziran'da da bu şehre sahip çıkmayan birilerinin başına kar yağdığını hep birlikte göreceğiz...

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.