KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 22 Şubat 2011 13:29

MBSTS-YETERLİK SINAVLARINA HAZIRLIK KILAVUZU çıktı.

MBSTS-YETERLİK SINAVLARINA HAZIRLIK KILAVUZU çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas Eğitim Merkezi Fıkıh Hocası Mehmet ÜMÜTLİ tarafından hazırlanan bu kitap bu alanda yazılmış en sağlam ve özgün konu anlatımıyla en kapsamlı kaynak. İçerisinde Kur’an ve Tecvid bilgisi, Akaid, Fıkıh, Siyer, Hadis, Hac, Yaşayan Dinler, İtikadi Fırkalar, Hitabet, Diyanet İşleri Başkanlığının kurumsal yapısı ve 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu ile alakalı özgün konu anlatımı ve konunun anlaşılmasını sağlayacak miktarda yeterli sorula bulunmaktadır. Birinci baskısı tükenen kitabın ikinci baskısı 24 Şubat'a kadar piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

KİTAP SİPARİŞ HATTI

0537 852 05 29

0505 800 75 25

Kitabın Yazarı Hakkında;

Mehmet ÜMÜTLİ Kimdir;

1979 yılında Yozgat ili Sarıkaya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamladı. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2003 yılında Ankara-Yenimahalle ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. Ekim 2004 tarihinde Selçuk Eğitim Merkezine kursiyer olarak girdi. Bu arada 2006 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim dalında “İslam Hukukunda Rüşvet Suçu ve Hukuki Sonuçları” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Eğitim merkezinden mezun oldu. Bir süre Şanlıurfa’nın Birecik ve Nevşehir’in Ürgüp ilçelerinde vaizlik yaptı. Ürgüp’teki görevi sırasında Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda “İngilizce-Türkçe Çevirmenlik” eğitimi aldı. Mart 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavı kazanarak Müftü Yusuf Karali İhtisas Eğitim Merkezine Fıkıh-Arapça eğitim görevlisi olarak atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Çalışmaları:

1.       Et-Ta’likâtu’l-Vefiyye ala’l-Manzûmeti’l-Beykûniyye (Hadis usulü ile ilgili bir çalışma)

2.       MBSTS-YETERLİK Sınavlarına Hazırlık Kılavuzu.(Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmakta olan sınavlara yönelik kapsamlı bir çalışma, Baskı-Şubat 2011)

3.       ARAPÇA KPDS KILAVUZU (Bu alanda yapılmış en kapsamlı çalışma-tashih aşamasında)