KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 05 Mart 2010 16:44

MBSTS Müracatı Başladı , Sınav 18 Nisan da

MBSTS Müracatı Başladı , Sınav 18 Nisan da

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesi uyarınca görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla getirilen Mesleki Bilgiler Seviye Tesbit Sınavı’nın  (MBSTS) tarihi 18 Nisan 2010 olarak belirlendi.

 

Sınava, görev (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel) veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri ile yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyenler, hac ve umre hizmetlerinde (Müftü, Vaiz ve Eğitim Merkezi Öğretmenleri hariç) din görevlisi olarak görevlendirilecekler katılacaklardır (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil). 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı personeline yönelik Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na (MBSTS) müracaatlar 05/03/2010 - 18/03/2010 tarihleri arasında internet ortamında www.meb.gov.tr  adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girilerek yapılacaktır.
 
Müracaat edenler 30 TL (otuz TL KDV dâhil) sınava giriş ücretini, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin  duyuruda belirtilen banka hesap numaralarına, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden  birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 05/03/2010 – 18/03/2010 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücretini yatırmayanlar sınav için müracaat edemeyecek ve sınav giriş belgesi alamayacaklardır.

Başvuru ve sınavla ilgili geniş bilgiyi  İl ve İlçe Müftülükleri ile aşağıdaki linkten alabilirsiniz.

DUYURUYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ