Haber Girişi : 31 Temmuz 2019 13:55

Mahmut Uçar ilk sınavını geçti mi?

Mahmut Uçar ilk sınavını geçti mi?

Yetmişli yılların Türkiye’sinde, siyasetçilerin en sık başvurduğu “siyaset etme” biçimiydi, devr-i sabık yaratmak…

Adam daha koltuğa oturmadan (ister belediye başkanı olsun, ister genel müdür, isterse bakan ya da başbakan hiç farketmezdi) başlardı yaygaraya…

“Bizden önce şöyle kötü yönetildi, bizden önce şu kadar milyon borç bırakıldı, bizden önce her şey çok kötüydü, ülkeyi batırmışlar biz kurtarmaya geldik!”

Bugünlerde 70’li yılların o müzmin hastalığı sanki yeniden nüksetti!

Baksanıza AK Parti ile CHP arasında belediyeler özelinde tam da bu türden bir karalamadır ki sürüp gidiyor.

Fakat neyse ki halkı irite eden bu ucuzluğa tevessül etmeyen kimseler de mevcut…

İşte o kimselerden biri de Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar…

Bu sabah Mahmut Bey’in, basınla buluşması ve basına yönelik bir sunumu vardı.

Toplantının muhtevası, “Dört ayda neler yaptım, neler yapamadım”dan ziyade, Yakutiye Belediyesi’nin nasıl bir coğrafyada bulunduğu, nüfus yapısı, kültürel ve tarihsel dokusunun önemi, temsil ettiği ticari güç ve sahip olduğu potansiyele dair bilgilerin aktarılmasıydı.

Belediyenin, yani iki dönem başarılı biçimde başkanlık yapan Ali Korkut’un yaptığı hizmetleri de sıraladı, belediyenin (her belediyenin olduğu gibi) borcunu da söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz –ki, Öz burada ülke siyasetine özellikle de dış politikada yaşanan ve ülkemizi zora sokmak isteyen çevrelerin çevirdikleri dolaplara ve Erzurum’un güvenli ve huzurlu bir şehir olduğuna dair güzel bir konuşma yaptı- ve AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın’ın da olduğu bu basın buluşmasında, Mahmut Uçar, ne ucuzluğa tenezzül edip kendinden önceki dönemi karaladı, ne de toz pembe bir tablo çizdi.

Yalnızca fotoğraf çekti…

“Ben, belediyenin borcu var, bu yüzden beş yıl boyunca hizmet yapamam” şeklinde acizlik ifade eden bir mazeretin arkasına sığınmam. Borcumuz varsa vardır. Yeni kaynaklar ihdas ederek, halkımıza taahhüt ettiğimiz hizmetleri yerine getireceğiz” dedi.

Tam olarak doğru bakış da budur işte…

Büyükşehir Belediyesi’nin ana girişinde sağda bir kaidenin üzerinde, altında Mehmet Sekmen’in imzasını taşıyan şu ifade yazmaktadır:

“Her şeye rağmen mazeret yok. Yarın değil bugün!”

Mahmut Uçar, henüz çiçeği burnunda bir belediye başkanı olarak, basının karşısına kendisinden emin, dersine iyi çalışmış ve mazeret üretmek yerine, çözüm odaklı bir kişi olarak çıktı.

Tıpkı Sekmen’in dediği gibi “mazeret yok!”

Malum; askeriyede komutanın odasının duvarında buna benzer bir ifade yer alır:

“Komutanın mazeretlere değil, cevaplara ihtiyacı var!”

Mazeret üreten bir kimse, çözüm yolundan artık uzaklaşmış biridir.

Mahmut Uçar, Yakutiye için geçmiş her başkan  gibi güzel hayalleri, hayırlı düşünceleri ve ümitleri olan bir başkan…

Mahmut Uçar’ın elinde sihirli değnek yok ki akşamdan sabaha Yakutiye’yi Türkiye’nin incisi yapsın…

Kaldı ki Yakutiye, güzelliği, cazibesi ve tarihsel arka planına rağmen bi o kadar da ciddi sorunları olan bir merkezdir, çünkü Yakutiye çekirdek şehirdir.

Mahmut Uçar, tıp eğitimi  almış bir belediye başkanı; ama dedik ya dersine iyi çalışmış…

Misal; Saltuklular konusunda verdiği kısa bilgi, tarih öğrencilerine ders niteliğindeydi.

Ve haklı olarak istiyor ki, ilk kez Saltuklular eliyle bir Müslüman Türk yurdu olan ve Saltuklulara başkentlik etmiş bir şehir olan Erzurum Yakutiye bölgesinde,  Saltuklulara dair baskın izler olsun, Saltuklular’ın ismi daha ön plana çıksın, Saltuklular’ın bu şehre kattığı artı değerleri yeni nesiller de bilsin…

Haksız mı peki?

Değil elbette…

Tarihe ve atasına saygısı olmayan, tarihe ve atasına karşı vefalı olmayan bir kimse, torunlarına insanlık adına ciddi bir miras bırakamaz.

Ez cümle: Diğer hiç kimseye karşı olmadığı gibi çiçeği burnundaki bu belediye başkanımıza karşı da zerre kadar ön yargımız yahut da başarısız olsun biçiminde bir beklentimiz asla yoktur. Bilakis başarılı olması için hem destek vereceğiz hem de dua edeceğiz. Zira onun başarısı hepimizin daha güzel bir Yakutiye’de yaşamamız anlamına gelecektir.

Mahmut Uçar, bugün onlarca gazetecinin önünde yaptığı sunum ve gazetecilerin sorularına verdiği cevapla ilk sınavını başarıyla geçti. Besbelli ki bu genç doktor, belediye başkanı olarak da bu şehre bir değer sunacak…

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.