GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 11:51

Mağduriyetimizi giderin

Mağduriyetimizi  giderin
Ruhsatı olmadığı gerekçesiyle durdurulan New Cıty projesinin mağdurları belediyeye yürüdü. Burada bir açıklama yapan grup verilen sözlerin tutulmasını, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi
Ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan  'New City Projesi'nden daire alan vatandaşlar Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Belediye binasına girmek isteyen vatandaşları polis barikatı engelledi.
Alınan güvenlik önlemleri sonucunda belediye binasına giremeyen mağdur vatandaşlar, burada basın açıklaması yaptı. Gurup adına konuşan Abdulbaki Çınar isimli vatandaş, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. Bir yuva sahibi olma hayali ile satın aldıkları evlere çocuklarının rızıklarını verdiklerini dile getiren Çınar, inşaatın belediye tarafından durdurulması ile binlerce kişinin mağdur olduğunu ve yüklenici firma olan Karadayı Gurubu'nun verdikleri sözleri tutmasını istedi. 
Geçtiğimiz aylarda belediye ile yüklenici firma arasında yapılan anlaşmayı hatırlatan Çınar,   " Alın terimiz ile biriktirdiğimiz, çocuklarımızın rızkı olan paralar ile ev sahibi oluruz, çocuklarımıza gelecekte bir ev bırakırız düşüncesiyle New City'den ev aldık. Binlerce ailenin dişinden, tırnağından, çocuklarının rızkından keserek biriktirdiği, kimilerinin emekli ikramiyelerini ve kimileri de kredi çekerek buraya para yatırdı. İnsanlar mutlu bir aile ortamına kavuşmak için bir ev alma hayaliyle yanıp tutuşurken, bütün hayalleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve yüklenici firma tarafından suya düşürüldü. Yılların emeği bu iki kurum yüzünden heba edilerek insanlar perişan oldu. Bizler 2014 yılında evlerimize girmeyi hayal ederken, bugün bu evlerin yapılıp yapılmaması konusunda hiçbir yetkili bize bilgi vermemektedir. Geçtiğimiz aylarda 'belediye ile Karadayı İnşaat anlaştı, Mayıs ayında inşaat devam edecek' denildi. Nerede inşaat? Bir taş bile yerinden oynamadı. Biz ilgili kişileri göreve çağırıyoruz. Bunca insanın vebali, hakkı var" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından mağdur vatandaşlar sessizce dağıldı.
Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.