GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2014 20:06

KUYAP, KOBİ işveren ve çalışanlarını eğitecek

KUYAP, KOBİ işveren ve  çalışanlarını eğitecek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi’nin (KUYAP), “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı” ETSO’da yapıldı. 

KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi’nin (KUYAP), “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı”ETSO’da yapıldı. 

Erzurum’un yanı sıra, Kars, Van, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Batman’da yürütülen projenin önemli bir ayağını oluşturan, “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı”nın 9.’su, ETSO Meclis Salonu’nda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirildi. İşletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen KUYAP tarafından düzenlenen çalıştayın sabahki oturumuna, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal ve Şevket Demir ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile KUYAP temsilcileri ve Erzurum’daki firmaların yetkilileri katıldı. Toplantıda, KOBİ Eğitim Uzmanı John Toner, TOBB KOBİ Temsilcisi Burcu Atılgan, KUYAP Eğitim Koordinatörü İnan Ayrıbaş ile KUYAP Erzurum Temsilcileri Edip İpekyüz ve Tuğçe Duru Kaya, eğitim ihtiyaç analizi sonrasında, KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik yapılacak eğitimler hakkında bilgi verdiler.

Çalıştayda yaptığı konuşmada, KOBİ’lerin geleceğe uyum sağlamasında eğitimin büyük rolü olduğunu kaydeden KOBİ Eğitim Uzmanı John Toner, geçmişte dünyanın daha istikrarlı ve öngörülebilir olduğunu, ancak günümüzde küresel ekonomide çok hızlı değişimler yaşandığını söyledi. KOBİ’lerin sahip ve çalışanlarının bu değişime ayak uydurabilmesinde eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Toner, verilecek eğitimlerde firmalara bu uyumun formülünün anlatılacağını söyledi.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumu ise, ildeki kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacak.