ERZURUM Haber Girişi : 24 Haziran 2016 14:08

Koruyucu aileler iftarda buluştu

Koruyucu aileler  iftarda buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Erzurum'daki koruyucu ailelere yönelik iftar programı düzenlendi.
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen iftar programına Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, eşi Fevzi Serkan Özdemir ve oğlu Emir Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Cemil İlbaş, Tamer Ekinci, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, kurum çalışanları ve çok sayıda koruyucu aile katıldı.
Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş yaptı.
İlbaş, koruyucu ailelerin önemli bir görevi üstlendiğini belirterek, koruyucu aile modelinin anlamlı bir model olduğunu ifade etti.
Koruyucu aile olmanın övgüye değer bir davranış olduğunu belirten İlbaş, "Kardeşlerin bir araya gelmesini sağlayan bu tip programları ve hizmet modellerini önemsiyoruz. Yardımlaşma ve dayanışmaya büyük önem veren bir peygamberin ümmeti olmak, bizleri bu gibi önemli ve manevi yönü büyük olan hizmetlere yöneltiyor. Tüm koruyucu ailelerimize bu anlamlı görevi üstlendikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
KORUYUCU AİLE OLMAK 
TAKTİRE ŞAYAN BİR DAVRANIŞ
Vali Yardımcısı Özdemir ise koruyucu aile olmanın takdire şayan bir davranış olduğunu belirterek, koruyucu ailelerin önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti.
Ailelerin yanında olamayan çocuklara koruyucu ailelerin sahip çıktığını belirten Özdemir, '' Koruyucu ailelerin yaptığı iş takdire şayan bir davranıştır. Koruyucu aileler olarak sizler günlerinizi, aylarınızı hatta kendi çocuklarınıza ayıracağınız zamanları bu çocuklara ayırıyorsunuz. Bu ramazan günü Allah hayrınızı kabul etsin. Ailelerinin yanında olamayan çocuklara siz aile oluyorsunuz. Anneleri, babaları sizler oluyor, siz hamilik yapıyorsunuz. Bu konuda hepinize teşekkür ediyor, nice mutlu günleri çocuklarımızla birlikte görmeyi temenni ediyorum'' dedi.
Koruyucu aileler ise iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koruyucu ailelere yönelik başarılı ve teşvik edici çalışmalar yaptığını ifade ettiler.
Özdemir ve beraberindekiler daha sonra Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde barınan engellileri ziyaret etti.
Engellilerle yakından ilgilenen Özdemir, engellilerden yoğun ilgi gördü.
Eşi ve oğlunu engellilerle tanıştıran Özdemir, engellilerin isteklerini dinleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.